Volvo S60: P0133 Volvo S60

Bouwjaar: 2001, Brandstof: Benzine, Transmissie: Automaat, Motorcode: B5244S, Motorinhoud (cc): 2500, Vermogen (kw): 125

Hallo allen,

Eerst even voorstellen:
Ik ben Marcel, ik kom uit de bovenste kop vd provincie Groningen, sinds kort weer trotse bezitter van een Volvo S60 AUT. van bouwjaar 2001. Eerder al eens een 850 2.5 AUT. van 1996 gereden en een S80 2.9 AUT van 1999.

Maar goed...

Sinds ik de auto in mijn bezit heb krijg ik foutcode P0133, ik heb deze gereset in de hoop dat dit een oude foutcode was. echter is deze gisteren tijdens het stationair draaien bij koude motor (toen ik de ramen sneeuwvrij aan het maken was) weer terug gekomen. nogmaals eerst gereset.

Nu lees ik her en der dat ik dus mijn 1e lambdasonde moet gaan vervangen, maar lees ook meerdere discussies hierover en dat de foutcodes alsnog terugkomen.

Is er iemand die mij hier een uitleg van zou kunnen geven, hoe ik het beste te werk kan gaan?

Alvast bedankt, groeten Marcel.

marcel331

Geplaatst door marcel331 (0) , lid sinds 16 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volvo S60? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

9 Reacties

kaleido 1 (1715) PRO, 6 jaar geleden

Het hoeft niet perse aan de lambdasonde te liggen , een lek in de uitlaat voor de lambdasonde of valse lucht in het inlaattraject kunnen dit ook veroorzaken.
Controleer dit eerst eens.

marcel331 (0), 6 jaar geleden

een lek in de uitlaat zit er in elk geval zoiezo niet voor de lambdasonde. hoe zou ik valse lucht in het inlaattraject kunnen controleren?

kaleido 1 (1715) PRO, 6 jaar geleden

Met remreiniger het inlaattraject inspuiten en luisteren of het toerental van de motor veranderd , op de plek/ken waar dit gebeurt zit een lek.

Highway (140) PRO, 6 jaar geleden

controleer goed de vacuumslangetjes. Klein scheurtje kan genoeg zijn

marcel331 (0), 6 jaar geleden

zijn er nog specifieke vacuumslangetjes die dit probleem kunnen geven?

Highway (140) PRO, 6 jaar geleden

Als je p 0133 volvo in google plaatst en dan afbeeldingen is de 3 foto een voorbeeld. Het bochtje wil door uitdroging wel eens scheuren. Dit soort slangetjes zitten er meer zul je even moeten zoeken. Je kunt soms ook een sis geluid horen.

marcel331 (0), 6 jaar geleden

@Highway, bedankt, ik heb het even bekeken op google idd, ik weet nu waar ik naar moet kijken.

@Kaleido 1,bedankt, ik zal me hier ook mee bezig gaan houden.

Ik zal jullie op de hoogte houden wanneer ik dit heb gedaan en of er enige verandering op zal treden.

marcel331 (0), 6 jaar geleden

Hallo allen, excuses dat ik jullie niet op de hoogte heb gehouden, helaas heeft deze auto het niet lang overleefd, binnen 1 week draaide me de motor in de soep. oliedrukprobleem erbij en ook direct afgelopen.

Ik heb me een 2 weken geleden dus een andere volvo weer gehaald. dit maal is het een Volvo S80 2.4T Automaat geworden, deze staat vandaag bij de specialist voor een grote beurt en APK. cross my fingers...

Hans4040 (330) PRO, 6 jaar geleden

Succes met de nieuwe aanwinst...

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volvo S60 of stel zelf een nieuwe vraag.