Volvo 440: benzinemeter werkt niet

Bouwjaar: 1996

De benzinemeter van mijn volvo 440 met G3 werkt helemaal niet meer, wel het brandstofreservelampje. Eerder deed de meter het wel en dan weer niet, zowel op benzine en op LPG (op LPG werkte de meter ook), totdat hij het helemaal niet meer deed. Wat kan het zijn?

volvootje

Geplaatst door volvootje (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volvo 440? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

tijne (0), 18 jaar geleden

je meter zit aan gesloten met 3 koperen boutjes en dikke kopere ringetjes wat er nou gebeurt is dat vaak de ringen ocsideren en daardoor slecht of geen contakt meer maken met jou probleem als gevolg.

dus even de cockpit er uit hallen en de brandstof meter er uit hallen en de ringen schoonmaken en een grote kans dat alles dan weer goed werkt zo als het hoort.
gr tijne

Steven11167 (0), 18 jaar geleden

Wat is de makkelijkste manier om de cockpit eruit te krijgen??
Ik heb `t geprobreerd met het stuur er nog aan, maar dat gaat niet zo makkelijk. En dan krijg ik de cockpit nog niet los........waar zit hij zoal nog meer vast??

Hopelijk kan iemand mij verder helpen.

Grtz, Steven

tijne (0), 18 jaar geleden

goed kijken watn hij kan ze zo uit wel eerst de stuur kappen er af en dan de kap om je cockpit heen (ziten ook je lichtschakelaar in dacht ik) en dan kan je de cockpit er uit schroeven.

gr tijne

Steven11167 (0), 18 jaar geleden

Maar zitten er geen stekkers in de cockpit, zoals de kilometertellerkabel enzo.....

Hij zit rechts met twee schroeven vast, en links zit tie ergens ingeschoven. Juist daar krijg ik `m niet los.

Grtz, Steven

tijne (0), 18 jaar geleden

o dat is gewoon een kwestie van niet bang zijn en trekken of een grote platte schroevendraaier er tussen zetten en dan draaien dat je hem er uit wipt zeg maar.

gr tijne

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volvo 440 of stel zelf een nieuwe vraag.