Volvo V40: beslagen ruiten

Bouwjaar: 1999

bij wegrijden zonder airco, en de aanjager aan, lijkt er niets
aan de hand met de ontwaseming; zodra de motor warm wordt en er warmere lucht geblazen wordt ,beslaan vervolgens in rap tempo de ruiten......; totdat motor helemaal opgewarmt is en de ruitn weer langzaam ontwasemen..... / de airco doet het zeker goed en is eigenlijk het snelst en veiligst in dit geval (is ook nagelopen door www.autotemp) het lijkt alsof er eerst een bak (verzameld)water moet verdampen (tegen de ruiten ; en zodra dat weg is lijkt alles weer normaal
Jpaul

polleke65

Geplaatst door polleke65 (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volvo V40? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

cruiser1849 (0), 19 jaar geleden

Zo te zien gebruik je de airco niet altijd en dan krijg je weleens een verstopping in het uitleksysteem van de verdamper. Als dat verstopt zit, kan het vocht niet naar buiten druppelen en wordt het keer op keer in het interieur gejaagd.

Het beste is het om de airco te gebruiken zoals de fabriek het bedoeld heeft|: altijd. En NIET uitzetten voordat je thuis bent, Dat zijn indianenverhalen, waardoor dit soort problemen juist ontstaan. Als je de airco constant gebruikt, is er nauwelijks vocht aanwezig zodat er niet eens schimmel kan ontstaan.

Killerbee (0), 19 jaar geleden

Maar je mag een airco toch niet gebruiken als het vriest?????
Of zelfs benden de 4 graden komt ???????
Of zijn dat ook indianen verhalen

polleke65 (0), 19 jaar geleden

ik heb de verdamper kunnen bekijken via de sleuf waar het
interieur filter zit. het zag er schoon uit en als ik water in de bak onder de verdamper liet lopen liep dat netjes weg via het afvoerpijpje. Dat lijkt me dus allemaal ok. ik kan alleen maar aan regenwater denken dat de auto binnen komt waardoor het relatief vochtig is in de auto.

polleke65 (0), 19 jaar geleden

ja dus: de via de rubbers van de achterlichten lekte het water en dat komt dan allemaal op de bodem plaat/vloer in de achterklep. Alsof er iemand met een natte jas in de auto zit...... dan slaan de ruiten wel makkelijk aan/ ook zeker als de temperatuur onhoog gaat ( veel vocht in de lucht dat neerslaat tegen de koude ruiten......hope dat ik gelijk heb.
De achterlichten en de rubbers heb ik gedemonteerd schoon/ droog gemaakt en weer goed vast gezet. Nu op een regebui wachten....
allemaal bedankt voor de hulp

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volvo V40 of stel zelf een nieuwe vraag.