Volvo 940: bij overschakelen van benzine naar gas stopt de motor

Bouwjaar: 1997, Brandstof: Benzine, Motorcode: 2,3 LPT

Mijn volvo gaat haperen bij overschakelen van benzine naar gas en gaat uiteindelijk toch uit. Dit is gekomen nadat ik op een morgen met een lege accu stond. voor die tijd liep alles perfect. Eerst dacht ik dat de zweef zekering kastjes defect waren en heb ik vernieuwd inclusief de zekeringen. Alle contacten en draden heb ik nagekeken en door gemeten. Het brandstof relais is 2 jaar geleden vervangen omdat ik toen ineens onderweg een haperende motor had. Vorig jaar heb ik het spruitstuk met injectors laten reviseren en vast zetten omdat deze langs de bevestiging lekten. Daarna liep de motor weer perfect. Weet weet er raad of heeft een goede tip. misschien zie ik iets over het hoofd. Overgens de motor loopt perfect op benzine.

14he06nk56

Geplaatst door 14he06nk56 (0) , lid sinds 16 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volvo 940? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

Punt (35) PRO, 13 jaar geleden

Geen back-fire gehad? Bekijk het inlaat gedeelte van de motor op scheuren en /of lekkage. Op benzine wordt dit vaak gecorrigeerd . Meet de gaswaardes op benzine en gas zodat je kan zien waar de schoen wringt. Succes.

14he06nk56 (0), 13 jaar geleden

Bedankt voor je reactie. Ik heb geen back-fire gehad, maar ik kan wel de waardes op gas en benzine laten meten. Wat heel vreemd is dat de motor steeds goed gelopen heeft. Na het plaatsen van een andere accu van dezelfde waarde is het gesputter begonnen. Eerst dacht ik dat de bedrading geraakt had die naar de computer gaat en de zekeringen. Misschien is er een defect vanwege onder spanning er kan ook een relais kapot zijn of de pomp. vandaar mijn oproep. Waar kan ik wat van de benoemde dingen vinden. Ik heb toen ik de volvo net had wel eens gestotter gehad toen hebben we alle contact aansluitingen nagelopen en was het gestotter weg. dit is nu absoluut niet aan de orde. Maar wat wel. zoals ik als schreef beginnen met de gas en benzine waarde meten.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volvo 940 of stel zelf een nieuwe vraag.