Volvo V70: Bokken bij rijden op gas

Bouwjaar: 2003

Deze 2.4i automaat bokt wanneer men op gas rijd. Vooral op cruise control goed te merken. Vanuit het niets begint ie ineens te slaan goed voelbaar door de auto. Heb benzine uitgesloten dus probleem zit em echt in het gas. Het betreft een vialle LPi installatie. Dealer diversen malen uit laten lezen en kan niets ontdekken. Gas installateur kan ook niets ontdekken in het systeem en heeft volgens zijn zeggen de inspuiting vervroegd. Bougies, bobines, stekkerverbindingen, kabels visueel gecontroleerd. Afsluiters LPi blijven open tijdens voordoen klacht. Lijkt erger te worden mede wanneer er geaccellereerd word en bij gas los laten. Bij herhaaldelijk bedienen gas pedaal en remmen vanuit cruise control word het erger. Probleem speelt al geruime tijd en alle ECU's bevatten de nieuwste software. Graag jullie advies.

dupl-u-33817-5dd14a6fc9a00+XJ6

Geplaatst door dupl-u-33817-5dd14a6fc9a00+XJ6 (0) PRO , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volvo V70? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

13 Reacties

maas6811 (0), 18 jaar geleden

Hoelang heb je deze klacht?
Is dit vanaf het begin van LPG inbouw?
Wanneer het probleem langzaam ontstaan is dan denk ik aan het veranderen van de stand van de vriespijpjes.Deze zitten aan de injectoren in het inlaat spruitstuk en moeten richting inlaatklep wijzen.
Heb je wel eens de bougies vervangen door NGK?, visuele controle alleen zegt niks.

Succes,
Thieu.

hollander4579 (0), 18 jaar geleden

Kijk eens naar het gasklephuis,als deze vervuild is krijg je dit soort klachten.
succes Peter

novita (0) PRO, 18 jaar geleden

sluit de evap klep wel af?
stekker van relais(vialtronic)rechts bij de accu controleren

volvov50 (0) PRO, 18 jaar geleden

als je zeker weet dat op benz/goed rijd,dan mag je pas bij lpg zoeken.de lpg pomp/in de tank heeft 2xtoerental,hoog int begin/
stationair laag geluid,deze geluiden moet je horen,is zekering
goed??pompdruk telaag??,als motor op lpg loopt,demonteer de elek
benz.bedrading/vaninjectors.groetv50

volvov50 (0) PRO, 18 jaar geleden

na demontage/proefrit/niet aflaten slaan.ryd hij nu wel goed dan
krijgt motor 2xmengsel.relais lpg sijsteem defect.injectors geven benzine.graag reactie v50

dupl-u-33817-5dd14a6fc9a00+XJ6 (0) PRO, 18 jaar geleden

Gasklephuis is gereinigd en helpt niets, ben overtuigd dat het in het LPi zit. Laatste flinke rit van klant 600 km helft benzine en helft gas. geen probleem op benzine. Klacht speelt sinds een half jaar ongeveer. Hiervoor 65000 km probleemloos gereden. Wat is een evap klep novita? Is er een bepaald type bougie wat aangeraden word als LPi word gemonteerd? Zal alle andere zaken proberen. Echter het dubbel lopen twijfel ik aan omdat er geen benzine verbruikt wordt zodanig als gas. Gasman "zegt" dat ie laatste keer het inspuittijdstip heeft vervroegd, mijn kennis over dit systeem rijkt niet zover dat ik kan zeggen dat dat mogelijk is. Lijkt probleem te hebben verergerd. Zou de dubbel loop niet geregistreerd worden via lambda waarde en slecht stagionair lopen veroorzaken. Is dit duidelijk merkbaar V50 want het kan soms 50 km niet voorkomen en dan ineens herhaaldelijk wel.

novita (0) PRO, 18 jaar geleden

het is dus duidelijk een gasprobleem.
Je zegt,hij bokt op gas,daar zul je geen afname van brandstof(benzine van zien).
geen brandstof is niet bokken(smoort maar bokt niet)
Moeilijk traceerbaar probleem,maar meerdere keren bij verschillende auto,s gehad.
Evap klep is dus niet het probleem(benzine damp afzuiging).
Vialtronic Is het relais voor de benzine injectoren,ik gok dat er 12 aansluitingen opzitten,kijk deze eens goed na.
succes

Henk Nobach (0) PRO, 18 jaar geleden

Begint de motor tijdens het rijden op LPG niet op 2 brandstoffen te lopen? Begint ie ook enorm te bokken. Ga eens rijden op Lpg met de stekker van de benzinepomp los. Je kan de motor dan starten door herhaaldelijk op de keuzeknop te drukken, dan start hij gelijk op Lpg.

systo (0), 18 jaar geleden

Hoe zit dat met de luchtmassa meter op gas??En de EGR-klep?

novita (0) PRO, 18 jaar geleden

egr zit er niet op

dupl-u-33817-5dd14a6fc9a00+XJ6 (0) PRO, 18 jaar geleden

Als de auto donderdag bij de gasman is geweest kijk ik even verder als het niet is opgelost, heeft het nu een aantal dagen niet gedaan hoorde ik vandaag. Maar bedankt tot nu toe alvast!!

Leo6495 (0) PRO, 18 jaar geleden

hoi
even een reactie voor henk nobach. dit lpi systeem is niet te starten op lpg. het oudere systeem van viale AMS kon dit inderdaad door tijdens het starten een keer op de schakelaar te drukken.dit was nog een systeem met verdamper.
dus eerst op gas over laten gaan en dan stekker benz pomp los trekken,dit werk beter omdat je gelijk lekkende benzine injektoren uit sluit, en je krijgt ook geen motor storings lamje door losgetrokken stekkers van benzine injektoren.
de oorzaak van de storing kan ook een lamda sonde wezen die pas na een aantal km er mee op houd. even met het obd kasje gaan rijden en kijken wat er met de lamda spaning gebeurt.
succes gr leo

dupl-u-33817-5dd14a6fc9a00+XJ6 (0) PRO, 18 jaar geleden

Probleem is opgelost, uitvoerig test gereden en geen problemen meer gehad. LPi injectoren voorzien van speciale slangetjes zodat dichter bij de kleppen ingespoten word. Verder de inlaatlucht voorverwarmingsslang gemonteerd en zomer/winterklep gangbaar gemaakt. Het probleem zat in ijsvorming op de LPi injectoren door de koude aangezogen lucht en luchtstroom in het inlaatspruitstuk. Dichter bij kleppen is het warmer en stroming anders dus ijsvorming niet mogelijk. Allen dank voor jullie suggesties en reacties.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volvo V70 of stel zelf een nieuwe vraag.