Volvo V70: Bokken tijdens gebruik Cruise Control

Bouwjaar: 2003

Het probleem is ontstaan tijdens gebruik Cruise Control en valt het meeste op rond 126 km/u en 2600 omw/min. Het betreft een 2.4i automaat. Het probleem komt niet altijd voor, het kan op een rit van 300 km niet voorkomen maar ook herhaaldelijk wel. Het probleem komt vaker voor de laatste tijd, zowel op lpg als benzine. Zowel uitlezen benzine als LPI levert geen fouten op. Heb tijdens proefrit zelf de klacht ondervonden, zowel op vaste snelheid met cruise control als zonder, kan de klacht er zelf inbrengen door met +/- knop te spelen of de cuise control te onderbreken door te remmen of gas te geven. Ook met herhaaldelijk het gaspedaal te bedienen komt de klacht voor. Het betreft een flinke schok niet alsin een vonk overslaan maar als een flinke misfire of backfire zonder geluid. Goed voelbaar in de auto. Al een aantal keer motor en automaat ecu voorzien van nieuwe software (schakelprobleem van eerder hierdoor verholpen tussen 2 en 3) LPI installatie door gasman inspuitmoment laten verstellen maar mocht niet baten. Verder heb ik gaskephuis goed gereinigd en bobines vertonen geen vlekken van overslaan naar cilinderkop. Bougies zijn volgens het periodiek onderhoud vervangen en zien er goed uit en vertonen geen afwijking. Auto verbruikt geen koelvloeistof en olie. Massa kabels en dergelijke gecontroleerd. Graag jullie advies en of zelfde klacht ervaren en mogelijke oplossingen voor het probleem. Vandaag 150 km gereden zonder probleem en met geen mogelijkheid de klacht erin te krijgen maar kan morgen weer wel het gaval zijn. Dus een lastige storing!!

dupl-u-33817-5dd14a6fc9a00+XJ6

Geplaatst door dupl-u-33817-5dd14a6fc9a00+XJ6 (0) PRO , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volvo V70? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

9 Reacties

volvoxc90 (0) PRO, 18 jaar geleden

Dit is inderdaad een lastige storing normaal gesprokken heeft Volvo geen grote problemen met de cruise control. Ik begrijp uit u verhaal dat het alleen is als u cruise control gebruikt?
Als u geen cruise control gebruikt komt het dan niet voor?
Wat wij in dit geval dan meestal doen is meten tijdens het rijden en als het probleem zich voordoet kijken of je iets kunt vinden in de gemeten waarden dan. Op dit moment lijkt het mijn zo dat de ECM het electronische gaspedaal niet meer goed aanstuurt. Ik zou de auto bij de dealer neer zetten en zeggen ga maar eens meten en rijden tot je iets weet.

dupl-u-33817-5dd14a6fc9a00+XJ6 (0) PRO, 18 jaar geleden

Hoi XC90, het probleem doet zich ook voor zonder gebruik cruise control, morgen gaat de v70 naar de dealer waar. Je voorstel was mijn idee ook, ben benieuwd of ze eruit komen omdat het nu de vierde keer word dat ie voor de zelfde klacht daar is. Erg lastig, heb voorgesteld contact op te nemen met importeur omternt het probleem en eventuele collance op komende reparatie als men het vind. Zodra nieuws is laat ik het weten!! Vooralsnog dank voor de reactie!!

systo (0), 18 jaar geleden

Hallo xj6
Ik heb met mijn volvo-v40 uit 1999 op g3 precies het zelfde
Ben al naar de volvo geweest bobines vervangen maar daar lag het niet aan het is even weg geweest en nu is het er weer dat schokken is zo erg dat mijn motor en baksteunen zijn versleten.
Ben geneigd om dat ding op te ruimen hij doet het met gas geven en ook als je je gas los laat het is wel erger als ik op lpg rijd is dat bij jouw ook??

Jan4957 (0), 18 jaar geleden

Hallo, Ik heb zoiets gehad met een Opel Omega. Nadat de lucht inlaatslang (voor het luchtfilter)was verlegd en verlengd naar een punt waar een wisselende rijwind en windvlagen geen invloed meer hadden, was het probleem over

systo (0), 18 jaar geleden

Hoi jan Bruijn dat kan kloppen dat is de balans slang van de verdamper maar het probleem is er ook als je op benzine rijd

Skinny (0), 18 jaar geleden

heb zelfde probleem s70 met nieuwe lpi inst. sinds inbouw schokken bij 120 km/u op cruise contr en tijdens snel accel. net of je over slecht wegdek rijd op bensine is alles OK

dupl-u-33817-5dd14a6fc9a00+XJ6 (0) PRO, 18 jaar geleden

Jorryt: Heb je een oorzaak gevonden, wat gebeurd er nu aan je auto?

koert (0), 14 jaar geleden

probeer het eens met de airco uit dit vraagt nog al wat

rob9958 (0), 14 jaar geleden

Uitval en raar gedrag van de cruisecontrol is vaak de voorbode van een falend gasklephuis (ETM). Is niet te meten of te zien in de storingscomputer. Ook software updates en reinigen van de ETM helpt slechts tijdelijk.

Jouw V70 zit in ieder geval wel in de bouwjaren die bekend zijn met uitvallende ETM's. Na 2004/2005 komt dit nagenoeg niet meer voor.

Je kunt hierover heel veel nalezen op www.volvo-forum.nl

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volvo V70 of stel zelf een nieuwe vraag.