Volvo V40: Brandstof/benzinemeter

Bouwjaar: 2004, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.8 122pk

Dag allen,

Wij hebben een Volvo v40 uit 2004 met het volgende probleem. De brandstofmeter en de boardcomputer (hoe ver nog te rijden tot de tank leeg is) geven een verkeerde waarde aan. We hebben de auto zojuist vol getankt en de meter komt omhoog tot het eerste streepje, dus op stand leeg laat maar zeggen. Gister ging de brandstof meter opeens omhoog tot ongeveer 85%. De boardcomputer gaf toen aan dat we nog 920km konden rijden op de tank. Gaande het rijden (snelweg) bleeft hij constant op 920 km staan.
Toen we thuis kwamen heb ik de auto uitgezet en gelijk weer op contact gezet. De meter kwam werderom niet verder dan het eerst streepje en de boardcomputer gaf aan dat we nog 125km konden rijden.
Weet iemand wat hiervan het probleem kan zijn en komt die vaker voor?
Groetjes,

Emiel

emielmuller2685

Geplaatst door emielmuller2685 (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volvo V40? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

Herman BMW (0) PRO, 14 jaar geleden

dan zal er waarschijnlijk soms geen goed contact worden gemaakt op je weerstandsbaan van je tankvlotter die zit in de brandstoftank aan je brandstofpomp vast. om het zeker te weten moet je brandstofpomp demonteren en controleren.

emielmuller2685 (0), 14 jaar geleden

Ik ben even naar de dealer geweest en de monteur dacht dat er een draadje los zat bij de brandstoftank/vlotter en dat de meter daarom wisselende waarden aangaf. De monteur gaf aan dat het waarschijnlijk gesoldeert kon worden en dat het wel vaker voor kwam...
Over een week maar ik een afspraak omdat de tank eerst leger moet zijn. Kunnnen ze er volgens hem beter bij.
Groetjes,

Emiel

emielmuller2685 (0), 14 jaar geleden

Even een vraagje... Is het ook zelf te solderen of te maken of maak je daarmee meer kapot dan er mogelijk al kapot is...
Groet

emielmuller2685 (0), 14 jaar geleden

Dag,

Ik heb de tank open gemaakt en de vlotter eruit gehaald. Hiet bleek dat 1 van de zwarte draadjes los zat. Deze heb ik weer gesoldeerd en alles werkt weer zoals het hoort. Best vaag dat een draadje opeens los gaat.
Groet

Emiel

stn538 (0), 14 jaar geleden

ik had hetzelfde probleem met een volvo v40 uit 2002,
is hetzelfde op te lossen was idd ook het zwarte draadje in de vlotter.
In mijn auto is het zo (jaar 2002) dat vlotter te vinden is onder de achterbak bekleding weg en in het midden zit het.
zou tank wel 1 st minimaal half leeg rijden als je het zelf gaat doen.

Grt

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volvo V40 of stel zelf een nieuwe vraag.