Volvo V50: Check engine light

Bouwjaar: 2005

Beste Allemaal,

Ongeveer anderhalve maand geleden ging plots het motorcontrolelampje branden. na 2x softwareupdate ging het lampje na verloop van tijd weer branden. Via de dealer te horen gekregen dat het vaker voor schijnt te komen bij de 2.4 benzinemotoren van de v50's en dat het wachten is op nieuwe software die de "range" van het meten van de sensoren verbreedt. Voorlopig blijft het lampje branden wat overigens erg irritant is. Ik zoek me suf op het net of er vergelijkbare gevallen zijn. Hebben jullie daar eerder van gehoord? Ik kreeg na m'n klachten bij de dealer te horen "don't call us, we call you" Voorlopig is het al een maand stil. iemand?

NB Auto loopt gewoon goed overigens.

Bij boorbaat dank!!

Erik

Tanerik

Geplaatst door Tanerik (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volvo V50? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

Audifreak763 (0) PRO, 18 jaar geleden

Volvo overweegt mega-recall

Volvo overweegt een recall wegens problemen met de brandstofinspuiting bij een groot aantal modellen die geproduceerd zijn tussen 1999 en 2001. Dit zou de grootste terugroepactie in de concerngeschiedenis van de Zweden betekenen. In de Volvo-centrale in Göteburg wordt druk gediscussieerd of het een officiële recall wordt, het gaat ten slotte om enkele honderdduizenden auto's, of dat alleen op initiatief van de auto-eigenaren bepaalde onderdelen kosteloos vervangen zullen worden. Volvo bevestigt berichten van de Amerikaanse Los Angeles Times, die schreef dat verschillende Volvo-modellen van 1999-2001 met ernstige problemen bij de elektronisch gestuurde benzine-inspuiting te kampen hebben. Bij stationair draaien van de motor valt deze voortdurend uit. Volgens de Amerikaanse krant zou de terugroepactie in de V.S. alleen al ruim 350.000 auto’s omvatten.

bron: Autoworks

Tanerik (0), 18 jaar geleden

Beste Jan,

Dank voor je snelle reactie maar deze auto is uit 2005. Verder schijnt dit een nieuw ontwikkelde motor te zijn die kleiner van formaat zijn als uit de v70's. Dan zullen ze de problemen uit 1999-2001 wel al opgelost hebben toch?

volvoxc90 (0) PRO, 18 jaar geleden

Op dit moment is en een service campange voor de s40 en de v50 van modeljaar 2004 en 2005. Ga dus naar je dealer en leg je klacht voor en dat je er van af wil.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volvo V50 of stel zelf een nieuwe vraag.