Volvo V70: compressie 2de cilinder

Bouwjaar: 2009, Brandstof: Benzine, Motorcode: 2.0

Hallo, we hebben een Volvo v70 2.0 die loopt op drie cilinders. Bougie van de 2de cilinder helemaal weggebrand. In de cilinder gekeken en die was helemaal zwart en nat van de olie. compressie gemeten 1,3,4 rond de 13.5 bar, cilinder 2 rond de 9 bar. De auto heeft 100.000 km gelopen en gewoon goed in onderhoud geweest. Wat kan er aan de hand zijn en hoe kan het gebeuren? Misschien een ingeslagen klepzitting? Verbrande klep? Maar bij deze km stand? Graag hoor ik wat.
Alvast bedankt

groeten ed

at

Geplaatst door at (10) PRO , lid sinds 21 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volvo V70? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

9 Reacties

Marjacq (0) PRO, 10 jaar geleden

Zal toch de cilinderkop gedemonteerd moeten worden. Gezien het feit dat de bougie verbrand is zal waarschijnlijk de cilinder ook schade hebben door de hoge temperatuur.
Deze Ford motoren gaan wel vaker "onverklaarbaar " defect.

Unikneet (0) PRO, 10 jaar geleden

Zou eerst een cilinderlektest doen om erachter te komen waar de compressie blijft. Zodat je meer inzicht hebt wat er aan de hand is. Voordat je alles uit elkaar haalt.

Marjacq (0) PRO, 10 jaar geleden

En dan alsnog een kop demonteren......of meer.

firedriver (60), 10 jaar geleden

Of anders deze zuiger op zijn BDP zetten in de cilinder zelf via bougiegat druk maken met compressor en luisteren langs zijn inlaat- en uitlaatcollector, waarschijnlijk één van zijn kleppen.
Gr.

Marjacq (0) PRO, 10 jaar geleden

En dan moet nog steeds de cilinderkop gedemonteerd worden..........

garage van horne3459 (0) PRO, 10 jaar geleden

Weet je wel zeker dat je het carter kunt laten zitten, lijkt me toch handig om te weten.

Marjacq (0) PRO, 10 jaar geleden

[quote=garage van horne3459]Weet je wel zeker dat je het carter kunt laten zitten, lijkt me toch handig om te weten.[/quote]
? ?

garage van horne3459 (0) PRO, 10 jaar geleden

Daar bedoel ik mee, lektest doen zodat je zuigerschade kunt uitsluiten.

at (10) PRO, 10 jaar geleden

Cilinderkop ervan af gehaald, kleppen zien er verbrandt uit. De zuiger heeft inslagputjes van de bougie die helemaal weg gebrand was. We hebben er een ander blok ingezet met 40.000 km. bedankt voor de reacties.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volvo V70 of stel zelf een nieuwe vraag.