Volvo S70: Dashboard lampjes vervangen

Bouwjaar: 1998

Hoe kan ik het beste de dashboard lampjes vervangen, er zijn er nu meerdere stuk.
Ik denk dat de bovenplaat van het hele dashboard af kan, maar hoe?
...

Ideeen? ik hoor het wel

Snowbird

Geplaatst door Snowbird (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volvo S70? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

volvoxc90 (0) PRO, 19 jaar geleden

De luchtroosters verwijderen ook die aan de zijkant zitten.
de parkertjes die je ziet verwijderen in de vrijgekomen luchtroosters en als je van onder af naar boven kijkt dus de rand van het dashboard bij de kilometerteller zie je er 2 ga je naar recht zie je er ook weer een aantal.
Dan de deksel iets naar voren en omhoog trekken en komt de bovenkant los. Het dashboard zit met 2 stekkers en 2 klemmen vast deze los maken kun je zo het dashboard gedeelte naar boven er uit halen.
Als je het terug zet en de auto op contact staat de hele boordcomputer op tilt door een even op het knopje van de klok te drukken gaat het in de normaal stand staan en kun je de klok op tijd zetten.

Snowbird (0), 19 jaar geleden

Heb ondertussen alles losgeschoefd, zelfs het binnenwerk van het dashboard kastje eruitgehaald, maar de rechterkant van het dashboard blijft MUURVAST zitten. De linkerkant kan ik wel vrij makkelijk naar voren en omhoog halen alleen rechts wil niet.
Kan het iets te maken hebben met de airbag? Of zie ik iets anders over het hoofd?

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volvo S70 of stel zelf een nieuwe vraag.