Volvo V40: Defecte ruitenwisser

Bouwjaar: 1998, Brandstof: Diesel, Motorcode: 1.9td

Gisteren in het noodweer heeft een van mijn beide ruitenwissers op de voorruit het begeven. De ruitenwisser aan de bestuurderskant lijkt niet meer verbonden te zijn aan het mechanisme. Deze kan ik namelijk vrij bewegen en reageert niet meer als ik ze aanzet. Dit terwijl de ruitenwisser aan de bijrijerskant het nog wel goed doet en vast lijkt te zitten aan het mechanisme.

Is dit iets wat makkelijk zelf te repareren is? Of raden jullie me aan om gewoon naar de garage te gaan? Zo ja, hoelang duurt zon reparatie en enig idee welke kosten hieraan verbonden zijn?

pman77

Geplaatst door pman77 (0) , lid sinds 10 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volvo V40? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

michel sloos (0) PRO, 10 jaar geleden

Zit de moer van de ruitenwisser arm niet gewoon los,kapje omhoog wippen bij de ruiten wisser arm en als ik het goed heb sleutel 13.

pman77 (0), 10 jaar geleden

Bedankt! Heb hem getracht wat aan te draaien en dan zie je wel dat de ruitenwisser deels weer wat doet, dat zou het dus moeten zijn. Krijg het alleen met mn eigen (slechte) gereedschap niet strak genoeg aangedraaid heb ik het idee. Daarnaast is de moer wat gaan roesten, zal morgen eens kijken hoe het gaat met een nieuwe moer. Mocht je nog meer tips hebben dan zijn die welkom! Gr

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volvo V40 of stel zelf een nieuwe vraag.