Volvo V70: Dimlicht blijft branden na contact uitzetten

Bouwjaar: 1999

Mijn dimlicht (of stadslicht= afh van stand van de schakelaar op dashboard) blijft branden na het uitzetten van motor.. Heb eerst de 50Amp zekering eruitgehaald uit de hoofdzekering kast maar lampen bleven branden??? en toen besloten om de 2 dimlicht zekeringen te verwijderen om de accu niet plat te leggen, dit laatste doofde de lichten gelukkig wel..
Wat is hier aan de hand.. ik kan natuurlijk niet na elke keer parkeren de zekeringen trekken...

Graag advies..
Super bedankt alvast

Koen

Koenkummel

Geplaatst door Koenkummel (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volvo V70? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

Struis (0), 19 jaar geleden

Koen,
Het kan zijn dat je hoofdrelais kapot is, ook kan de storing uit je aansluiting van je trekhaakstekker komen (dat laatste heb ik zelf al meegemaakt), even loskoppelen en je weet het.
succes

Koenkummel (0), 19 jaar geleden

Hey Marcel,

Dank voor de tips.. zal dit snel na gaan kijken. Ik heb toevallig de zekering van de trekhaak eruitgetrokken en toen zijn lichten gedoofd en werken weer normaal. Ik dacht dat dit de dimlicht zekeringen waren maar toeval heeft een handje geholpen (Was donker toen ik ze trok ;-) )
Gek genoeg werkt trekhaak inrichting ook nog steeds..wellicht een aftersales trekhaak, die anders is aangsloten, of duid dit juist op sluiting?

Struis (0), 19 jaar geleden

Dag Koen,
Er zit sluiting in de stekkerdoos, gewoon een nieuwe monteren en klaar is het. Ik had het ook met een originele volvo stekker, ingegoten en al, dat zegt dus niets.

Koenkummel (0), 19 jaar geleden

dik voor elkaar.. dank voor de scherpe analyse!

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volvo V70 of stel zelf een nieuwe vraag.