Volvo V70 TDI 2000: Dimlichten gaan zelfstandig uit en later weer aan

Bouwjaar: 2000, Brandstof: Diesel, Transmissie: Handgeschakeld, Motorcode: D5252, Motorinhoud (cc): 2500, Vermogen (kw): 103

Normaal gesproken gaan dimlichten keurig aan als ik de schakelaar of contactsleutel draai, soms echter niet. Dan kan het even duren, waarbij soms trilling schijnt te helpen: klep dicht laten vallen, motor trilling etc. Uiteindelijk gaan de dimlampen aan, alleen wanneer is nooit zeker. Grote- en stadslampen branden regulier
Weet iemand waar ik moet zoeken?

jentj

Geplaatst door jentj (0) , lid sinds 1 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volvo V70? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

jentj (0), 1 jaar geleden

Een soortgelijke kwestie in dit forum leverde dit antwoord op:
jonkma, 11 jaar geleden

[quote=Highway]ik denk dat er op de cem een schunt is uit gebrand of een stekker verbrandt.
Onder het dashboard bij het stuur zit een groot zekering/relais kast.
Daar zitten zwarte strips op controleer deze eens.[/quote]
Je had gelijk de aansluiting van de shunt was zwart gebrand zoals op de foto ik heb de shunt vervangen en het werkt weer maaarrrrr...... zou k de aansluiting op de CEM ook moeten vervangen (het amp tje wat in het grijze deel van de Cem zit met het kabeltje eraan? )

[url=http://imageshack.us/photo/my-images/59/...][img]http://img59.imageshack.us/img59/5419/20...[/img][/url]

Ik heb met een 2,5 liter diesel een ander type auto en vind de genoemde relais/zekeringskast niet onder het dashboard/stuur. Wel de zakeringskast links op de kopse kant van het dashboard, echter alleen zekeringen. Waar kan ik zoeken svp?

jentj (0), 1 jaar geleden

PS: een kast met zekeringen en relais zit bij mijn TDI bovenop de motor aan de linkerkant, neem aan dat dat de kast zal zijn maar heb er geen "zwarte strips" gevonden. Zit er nog ergens een dergelijke kast met wel die zwarte strips?

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volvo V70 of stel zelf een nieuwe vraag.