Volvo V70 2000: Nokkenas zit los

Bouwjaar: 2000, Brandstof: Benzine, Transmissie: Handgeschakeld, Motorcode: B5244S2, Motorinhoud (cc): 2500, Vermogen (kw): 103

Bij het wisselen van de distributieriem merkte ik dat ik de nokkenas van de inlaat ongeveer een centimeter heen en weer kon bewegen van links naar rechts (dus niet op en neer van boven naar beneden).
Is dat normaal?!?
Zo niet, wat is er dan aan de hand, want de inbusbout in het midden van de poelie zat gewoon vast.

Hartelijke groet, Marten

m.imelman

Geplaatst door m.imelman (0) , lid sinds 16 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volvo V70? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

8 Reacties

Highway (65) PRO, 1 jaar geleden

is de nokkenas versteller

m.imelman (0), 1 jaar geleden

En hoe verstel ik die dan?

Highway (65) PRO, 1 jaar geleden

weer even geleden dat ik aan een volvo gewerkt heb maar gewoon de riem op tijd monteren. Dan komt het goed na mijn idee

m.imelman (0), 1 jaar geleden

Dank voor je reactie. Misschien ben ik niet duidelijk genoeg geweest, maar de nokkenas van de inlaat kun je horizontaal heen en weer bewegen. Je kunt hem de motor induwen en er weer uittrekken, zeg maar. En de slag die hij dan maakt is ongeveer een centimeter. Mijn gevoel zegt dat de riem er dan misschien af kan lopen, maar als ik de motor start dan houdt de riem de poelie juist op zijn plek. Dus er lijkt niets aan de hand, maar vroeg mij af of die horizontale speling normaal is.
Kan er niets over terug vinden in VIDA...

harry4203 (315) PRO, 1 jaar geleden

De nokkenasversteller gaat wel eens stuk met dit effect tot gevolg. iets speling hoort dacht ik wel, maar dit lijkt me erg veel. waag anders ff telefoontje naar een dealer.

Highway (65) PRO, 1 jaar geleden

Inderdaad, horizontaal bewegen kan volgens mijn niet alleen in de draai richting..

m.imelman (0), 1 jaar geleden

De eigenaar reed er mee toen hij bij mij aankwam.
En hij rijdt er nu ook gewoon mee, omdat, zoals ik al schreef, de nokkenas door de riem op zijn plaats gehouden wordt. Ik laat het zo.
En zal bij een dealer navraag doen over wat een nokkenasversteller nou eigenlijk is, waar die zit en hoe die dan versteld kan worden.
Bedankt voor jullie input!

m.imelman (0), 1 jaar geleden

Heb me laten vertellen door een Volvo dealer dat in de loop der jaren de horizontale speling op de as groter wordt. Op gegeven moment kan de speling de distributieriem beschadigen. Enige remedie is het vervangen van de nokkenas.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volvo V70 of stel zelf een nieuwe vraag.