Volvo S40: distributie op tijd zetten

Bouwjaar: 1999, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.8 16v

Heb een volvo s40 met defecte koppakking, nu wil ik het geheel weer in elkaar zetten. Nu is mijn vraag hoe moeten de uitsparingen van de nokkenassen staan? De zaagsnedes zitten uit het midden van de as. De nokkenaswielen zijn gedemonteerd.

Groet Roger

roger300

Geplaatst door roger300 (0) , lid sinds 14 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volvo S40? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

Taunusatmocossie (0), 13 jaar geleden

Als je voor de auto staat moet de 1ste nokkenas met de uitsparing naar beneden staan, en de 2de met de uitsparing naar boven, als je ze goed hebt staan heb je wel een tool nodig om ze vast te houden op die positie, de krukas poelie moet op zijn merkteken staan recht naar boven zeg maar, en de tandwielen van de nokkenassen hebben ook een merkteken die staan recht op het teken van de plastic afdekkap op je kleppendeksel, ook heb je een tool nodig om het deksel recht omlaag te krijgen, en natuurlijk 4 nieuwe keerringen, pas op met bestellen, want ze staan verkeerd in de computer van de dealer, neem je oude mee voor de zekerheid.

roger300 (0), 13 jaar geleden

Zal het maandag gaan proberen, 1ste nokkenas bedoel je daar de inlaat mee? De uitsparing naar beneden, is dat de zaagsnede onder het deelvlak van de kop. Misschien een domme vraag maar heb geen zin om dit twee keer in en elkaar te zetten.
Alvast bedankt.

Roger

Taunusatmocossie (0), 13 jaar geleden

Yep, de inlaat moet de snede naar beneden staan, en de uitlaat snede moet naar boven staan, veel succes er mee.

roger300 (0), 13 jaar geleden

De auto loopt weer, flinke klus zo`n volvo. Bedankt voor de info!!

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volvo S40 of stel zelf een nieuwe vraag.