Volvo S40: lambda sonde lampje

Bouwjaar: 1996, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.8

iK heb een volvo s40 1.8 .vanmorgen is mn vriendin door een diepe plas water gereden en daarna ging het lampje branden van de lambda sonde en de auto af en toe stotteren en inhouden ,ze heeft hem thuis gekregen en niks meer mee gedaan.ik ben net even weggeweest en inderdaad starten en het lampje gaat brandenmeven later kon ik gas geven wat ik wilde hij pakte niet meer op en heel erg stotteren.de motor afgezet en weer gestart en het lampje bleef uit en de auto liep weer.even later stopte hij weer spontaan ,weer uitgezet en op nieuw gestart en daarna bleef hij het goed doen.wat zou de oorzaak kunnen zijn wat dit rare lopen ,volgens het instructie boekje heeft een van de diagnosesystemen in het brandstof of onstekingsysteem een storing ontdekt,wat zou de oorzaak kunnen zijn ,

petefloyd

Geplaatst door petefloyd (0) , lid sinds 15 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volvo S40? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

jan T (30) PRO, 13 jaar geleden

om dat teweten zul je eerst het storinggeheugen moeten laten uitlezen het ziet er naar uit dat er ergens water in gekomen is als ik het zo lees.

groetjes jan.

petefloyd (0), 13 jaar geleden

Hallo Jan

Bedankt voor je bericht ,er is inderdaad ergens water in gekomen,ik heb alle stekker verbindingen los gehaald en droog geblazen en ingespoten ,daarna alles weer inelkaar gezet en tot nu toe blijven alle lampjes uit en de auto rijd weer zonder problemen.

groetjes Peter



[quote=jan T]om dat teweten zul je eerst het storinggeheugen moeten laten uitlezen het ziet er naar uit dat er ergens water in gekomen is als ik het zo lees.

groetjes jan.[/quote]

jan T (30) PRO, 13 jaar geleden

nou hopen dat het zo blijft.

groetjes jan.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volvo S40 of stel zelf een nieuwe vraag.