Volvo V50 2010: distributieriem - hoe kan ik weten of die vervangen is?

Bouwjaar: 2010, Brandstof: Diesel, Transmissie: Handgeschakeld, Motorcode: 761, Motorinhoud (cc): 1600, Vermogen (kw): 80

Hallo

Ik ben jaren naar een erkende Volvo garage geweest tot vorige maand, waarbij er een discussie was over een zogezegd vergeten facturatie wat niet klopte. Ik heb een andere niet merk gebonden garagist maar die wel bij deze garage heeft gewerkt en goed met Volvo kan werken. MIjn auto heeft 196000 km en hij vroeg of mijn distributieriem al vervangen is, en dat kon ik niet beantwoorden. Ik heb nog een dacht ik betrouwbaar contact in die Volvo garage maar ik weet niet of dit wel zo betrouwbaar is, want deze persoon zei dat ze nog niet vervangen is. Mijn vraag is: op welke manier kan ik zelf checken of deze vervangen is? Ik ben niet zo goed in alle papieren bijhouden, en vond bij mijn zoektocht niks. Ze kan evengoed verloren gegaan zijn. De huidige garagist zei als ik nu zo rondrij zonder dit te weten van die riem, ik veel te hoge reparatiekosten zou hebben... kan iemand me helpen met een tip om dat te checken aan mijn auto zelf? Kan je dat zien of volgens iemand zou dat in de motorkap zelf moeten genoteerd ofzo staan?
bedankt alvast! hoop dat er een oplossing komt ... groetjes, Caroline uit Belgie

caroline g

Geplaatst door caroline g , lid sinds 4 maanden geleden

6 Reacties

oldford PRO, 4 maanden geleden

Ik ken veel garages die het vervangen van de distributieriem aan geven door de km.stand waarop dat gebeurde boven op het deksel van de distributie te schrijven.
Of te wel, als daar niets staat, dan is het niet gebeurd (althans in Nederland).

caroline g, 4 maanden geleden

ok ! en waar is het deksel van de distributie te vinden ?

oldford PRO, 4 maanden geleden

Aan de voorkant van de motor. Daar waar ook je dynamo zit en de multiriem en de poelies waarover die riem loopt. Vaak is die kap van zwart plastic.

caroline g, 4 maanden geleden

hoi dank jullie ! ik heb die ondertussen gezien maar ik vind geen tekenen dat die vervangen zou zijn, zou toch eigenlijk moeten ... maar ik durf er nu niet meer mee te rijden want als de kosten een paar duizend euro zijn als die breekt... mocht ik mijn auto verkopen ik krijg er amper 2000 euro voor alhoewel die perfect en zalig rijdt ! dus ik neem dit risico niet, kosten bij ons hier zijn 600 euro
voor plaatsen en nieuwe riem

JGC, 4 maanden geleden

240.000km of 10 jaar, dus je rijdt al een jaar te lang met dezelfde riem. Als ie wel vervangen is heb je daar vorig jaar waarschijnlijk een dikke factuur van gehad.

Wat betreft stickers, die worden niet altijd geplakt, kan je niet altijd vanuit gaan. Bij twijfel gewoon wel laten vervangen, een motor revisie is duurder.

caroline g, 4 maanden geleden

hij heeft 196.000 km maar ik heb geen dikke factuur gehad ;-) heb ondertussen wel gezien waar hij ligt, ook wel boeiend maar zoals je zegt beter laten doen

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volvo V50 of stel zelf een nieuwe vraag.


Gesponsord

Met een groots assortiment in de beste auto-onderdelen, aanbiedingen en merken vind je altijd een optimale mix tussen A-merken en aanbiedingen. Voor iedere automobilist weet Carpardoo de juiste auto onderdelen of auto-accessoires te vinden.