Volvo V60 2012: Diverse storingen

Bouwjaar: 2012, Brandstof: Diesel, Transmissie: Automaat, Motorcode: D3, Motorinhoud (cc): 2

Wie kan me helpen bij het volgende probleem. Het gaat over een Volvo V60 D3.

Ineens op snelweg bij constante snelheid, geen bocht, geen rem, geen extra gas, SRS Airbag spoed, DSTC service, even later 'botscamera service."

Uitlezen gaf 14 codes, waarvan na wissen de volgende terugkwamen:

ABS: U015100, U002855

DIM: U015100

PBR: U015100

CVM: U03004A

U0151-00 staat voor lost communication. zo goed en kwaad gezocht naar losse plug of beschadigde kabel, maar helaas. snelheid wielen via ABS sensoren wordt keurig aan de uitlees computer doorgegeven. Auto rijd verder zonder problemen, maar toch een irritante storing vind ik. Iemand zoiets wel eens meegemaakt?

Geplaatst door

autobedrijf Lammers (120)
badge

al 8 jaar lid

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor jouw auto? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen via onderstaand kentekenveld.

Reacties

De codes (gelet op Technical Service Bulletins) gaan over interne fouten in het systeem (gordelspanners), geen communicatie met het SRS en/of niet de juiste componenten gemonteerd. Met betrekking tot dit laatste; is de auto ergens anders geweest met deze storing of is schade 'gerepareerd'?

AtteRoskam 45
badge vip badge

2 weken

Dank voor je reactie. Het gaat over mijn prive auto, dus ik weet zeker dat er de laatste jaren zoiets nooit aan gerepareerd is. Het is inderdaad zo dat ook de 'gordel niet om' waarschuwing ook niet meer werkt.
Maar dat lijkt mij een gevolg, en geen oorzaak vd storing??

Ja, ik denk ook dat het een gevolg is. Wellicht dat er iets mis is met de bekabeling en stekerverbindingen. Controleer voeding en massa. Gebruik daarbij wel een elektrisch schema

AtteRoskam 45
badge vip badge

2 weken

Jahaa, daar zit eigenlijk het probleem. De Volvo zit echt vol met kabelbomen, kastjes, stekkers. Waar zal ik beginnen met deze storingen?

weer een aantal uren verder, maar helaas nog geen resultaat. misschien ter aanvulling? ook de melding "geen gordel om" is uitgevallen.

Wellicht toch ergens een draadbreuk, maar ga dat maar eens zoeken? Onder de accu schijnt een kabelboom te zitten met een bocht. Ik zie geen beschadiging, heeft iemand daar ervaring mee? Of zou het de module onder de tunnelbak kunnen zijn? We zijn het spoor bijster..

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volvo V60 of stel zelf een nieuwe vraag.