Volvo S80: DSTC storing, vreemd, vreemder, vreemst

Bouwjaar: 2000, Brandstof: Benzine, Motorcode: t6

Al enige tijd geeft mijn DSTC een permanente storing. Hier heb ik mee leren leven (bij het starten geeft die aan DSTC service required) Ik heb hem al een paar keer uit laten lezen, dan kreeg ik de foutmelding zijwaardse acceleratie sensor permanente storing. Deze code al een paar keer laten wissen maar dit hielp eigenlijk niet want de foutmelding kwam eigenlijk meteen weer terug.
Nu ging ook steeds mijn alarm af door een niet te definieren oorzaak, ik heb afgelopen vrijdag mijn sirene los laten koppelen. Ze hebben toen ook even naar mijn DSTC gekeken. Ze hebben de acceleratiesensor en giersensor via het VADIS uitleescomputer een paar keer doorgemeten maar daar was niets mis mee. Ze hebben dus niets kunnen verhelpen en dachten dat het aan de ABS unit zelf ligt.
Nu wil het gekke dat sinds vrijdag het systeem nog maar 1 of 2 x een DSTC fout heeft gegeven en verder keurig is uit gebleven. Ik heb flink wat liggen hoeken in de bochten en het systeem grijpt keurig in.
Ik kan dit gewoon niet verklaren. Heeft iemand hier toevallig een verklaring voor?

MVG Jelle

blix

Geplaatst door blix (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volvo S80? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

jan T (20) PRO, 15 jaar geleden

misschien dat er ergens een slechte verbinding is en dit de problemen veroorzaakt alleen het zoeken is een probleem en het is zeker niet zeker dat het dat is.

groetjes jan.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volvo S80 of stel zelf een nieuwe vraag.