Volvo XC70 2005: dynamo .laadstroom storing

Bouwjaar: 2005, Brandstof: Benzine, Motorcode: b5244t5

Laadstroom storing . Het is al een nieuw type . cem is al nieuw .(dit allemaal is al vervangen omdat er een jaar eerder ook al een probleem was) dynamo ook al 3 keer vervangen door nieuwe ( ook met een nieuw type regelaar ). zou nu weer de cem stuk zijn? . laatst al een cem van dit type vervangen omdat de rechter knipper lichten het niet meer deden , waar stopt dit ???
Storing treed af en toe op . bij starten of na een paar km .

Tech-center

Geplaatst door Tech-center (0) PRO , lid sinds 11 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volvo XC70? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

Herman BMW (0) PRO, 11 jaar geleden

Heb je er een originele dynamo op gezet? Want volgens mij zit er in deze dynamo's een zogenaamde ACM (alternator control module) dit is geintregeerd in je spanningsregelaar vandaar.
Wanneer heb je de cem vervangen? Je kan eventueel de cem en ecm op nieuwe software controleren!

Tech-center (0) PRO, 11 jaar geleden

Het probleem is weer verholpen , de nieuwe cem was ook weer stuk . Er moet 10v spanning uitkomen naar de dynamo toe . dit was er af en toe niet . We wisten zeker dat er een goed type regelaar op de dynamo zat , deze hadden we voor de zekerheid ook maar weer gewisseld . Maar de cem was echt stuk . (weer ja) . de cems zijn waardeloos tegenwoordig , laats al een V70 met knipperlichten aan de rechter kant die niet meer werkte . Ook een cem stuk .
Bedankt voor je meedenken Herman .

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volvo XC70 of stel zelf een nieuwe vraag.