Volvo 850: ECC verwarming defect

Bouwjaar: 1994

Ik heb een 850 GLE uit '94 (station). Heeft 220000 gelopen. Prioma auto, maar de laatste tijd problemen met de ECC. Deze is in '95 ingebouwd. Hij blaast geen warme lucht rechts en in de middenconsole. Aan de berijderskant krijg ik af en toe wel warme lucht. Daarnaast hoor ik een tikkend geluid (ongeveer zoiets als wanneer je je gordels niets om hebt). Heb er al een paar keer naar laten kijken (door dealer), maar probleem lijkt wat lastig => bepalen of het mechanisch of electronisch is. Vervangen van het hele systeem vind ik te duur, weet iemand wat er aan de hand kan zijn en hoe dit kan worden opgelost?

poort

Geplaatst door poort (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volvo 850? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

volvoxc90 (0) PRO, 19 jaar geleden

Later ingebouwd dus dan is het niet orgineel? Waarschijnlijk deltamail? Het lijkt er op dat je klepmotoren vast zitten of niet meer reageren.

poort (0), 19 jaar geleden

Dank voor het snelle antwoord. ECC is inderdaad niet origineel, maar 1/2 jaar later ingebouwd. Deltamail is al nagekeken, zit het niet in. Klepmotoren reageren inderdaad deels niet. Het is blijkbaar lastig vast te stellen (niet goed te meten) of het aan de aansturing van de ECC ligt of mechanisch is.

volvoxc90 (0) PRO, 19 jaar geleden

Over het algemaan genomen kun je de klepmotoren testen door ze op een stekker aan te sluiten wat nog goed werkt. Je kunt dan kijken of de klepmotoren over het gehele bereik werken.
Ik zou ook meteen kijken of de kleppen niet vast zitten.
Is het inbouwbedrijf/leverancier bekend? Ga daar eens navragen misschien hebben ze een testapparaat of al ervaring met de storing.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volvo 850 of stel zelf een nieuwe vraag.