Volvo S60: Eerst schrapend metaal geluid rechtervoorwiel dan totale uitval.

Bouwjaar: 2001, Brandstof: Benzine, Motorcode: 2.4 170pk

2/3 weken geleden schrapend metaal geluid bij rechtervoorwiel bij indraaien rechts... werd steeds erger...dus naar de garage. Daar dachten ze dat de wielen (18") tever doordraaide ( had ook krassen in de binnenkant wielkassen) en gingen de stabilisatorrubbers/stangen vervangen. Alles nagekeken, geen mechanische oorzaak! Aan de computer gehangen, geen melding. Gisteren ( nadat ie daar al 3 dagen stond) gevraagd of ik de auto kon meenemen.. Volgens de monteur was het geluid weg... dus ik ermee weg en stukje doorgereden om bij remmen en bochtjes rechts te testen. Ik rem voor de vuilniswagen en hoor bonkend geluid in de motor, alsof ie op minder cilinders loopt.. zet hem in zijn achteruit, zie alle lampjes dashboard oplichten en zet weer in drive.. loopt voor geen meter, bonken.. kom aan bij de voordeur en slaat de hele motor uit! Alle lampjes weer branden. Start wel weer, maar lijkt op cilinder minder te lopen??? Heeft dit met elkaar te maken? Geeft de auto zichzelf bescherming door alles uit te gooien omdat ( schrapend geluid kwam vlak voor huis weer terug overigens) hij storingen ziet in het eps?
Wie heeft dit ook meegemaakt?

nicky70

Geplaatst door nicky70 (0) , lid sinds 14 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volvo S60? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

Highway (120) PRO, 14 jaar geleden

Na mijn idee heeft dit niets met elkaar te maken.

Ik denk dat er iets mis is met de motor. Ik denk aan een bobine die niet meer werkt of iets dergelijks misschien hebben ze iets beschadigd vandaar het lampje eps?

nicky70 (0), 14 jaar geleden

Nee dat is het niet.. hij loopt gewoon nu... Bleek wel dat de linkerbout van de aandrijfas los zat, het geluid kwam wel van rechts... Ik had de auto weer meegenomen, maar bleek toch nog het geluid in te zitten.. weer terug.. 3 monteurs de hele dag mee gecrosst, maar er kwam niks meer naar voren.. Nu weer voor de deur, ga er zo mee rijden naar mijn werk...dus we w8en af.. Bleek trouwens foutmelding van de tractioncontrol te zijn die de motor deed uitvallen...
Ik kreeg nu wel via een ander forum, deze melding...alvast maar gemaild naar de garage, incase of ;-)
"Kijk eens even naar de bevestiging van de abs / asr gever, die zit bij je remklauw en zit op kleine afstand van de tandring die om de as zit. Als de speling te klein is, schraapt deze, en kun je idd die foutmelding krijgen.. "

Highway (120) PRO, 14 jaar geleden

klopt inderdaad. de bout van de aandrijfas moet met een beetje locktide en de vertanding vast gezet worden.
Dit verkomt ook het knarsen bij optrekken. Waarschijnlijk is het een gevolg geweest van het knarsen.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volvo S60 of stel zelf een nieuwe vraag.