Volvo V70: electrisch raam aan bestuurderszijde heeft eigen wil

Bouwjaar: 2001, Brandstof: LPG, Motorcode: 2.4T

Ik heb een probleem met het elektrische raam aan de bestuurderskant. Vaak werkt het prima, maar soms blijft het vastzitten in geopende toestand, en reageert het raam niet meer op de schakelaar als ik het raam probeer te sluiten.
Geregeld gebeurt het dat ik het raam sluit, en dat het dan vanzelf weer een stukje open gaat staan.De oplossing is dan om met korte tikjes tegen de schakelaar het raam beetje bij beetje te sluiten.
Ik ben ondertussen huiverig als ik ergens bij een tolpoort sta en het raam moet open, het is nooit zeker of ik het weer kan sluiten. Ik heb het idee dat het ergens in de software zit, maar wellicht is er iets anders aan de hand..?
Alvast dank voor de reactie(s)..!

wuilus64

Geplaatst door wuilus64 (0) , lid sinds 11 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volvo V70? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

Highway (135) PRO, 11 jaar geleden

De ramen moeten worden ingeleerd door een diagnose apparaat dat de functie heeft. Dit is niet handmatig te doen zoals bij sommige merken.
Als dat niet help kan het een kwestie van SW zijn of een defecte DDM.

Eest inleren en waarschijnlijk is het dan opgelost.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volvo V70 of stel zelf een nieuwe vraag.