Volvo V70: Volvo V70 met raar geluid

Bouwjaar: 1999, Brandstof: Benzine, Motorcode: 2.5

Beste forum leden,


Ik rijd een V70 handgeschakeld uit 99. (2.5l)

Als de motor koud is en ik wegrijd, lijkt het alsof de remmen blijven plakken... je hoor een zware toooeeetttt geluid. Maar ik heb mijn remmen laten checken maar die zijn uitstekend. De handrem is wel wat "plakkerig" word mij verteld maar die gebruik ik zelde/ tot nooit.

Het lijkt op te treden als ik instuur terwijl ik wegrijd of überhaupt wanneer ik wegrijd. Je laat de koppeling opkomen en dan komt het..... tooooeeeetttttt. Wanneer de auto warm is is er weer niks aan de hand.

Best hinderlijk geluid... het klinkt wel alsof je met een automaat wegrijd maar je voet lichtjes van het gas heb en lichtjes op de rem pedaal...dat geluid.


Distri is het niet die is 10k km geleden vervangen en dat is een ander geluid.

Wat denken jullie? multiriem de vrijloop poelie op de dynamo?

Gr. Mike.

Mike-V70

Geplaatst door Mike-V70 (0) , lid sinds 11 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volvo V70? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

Highway (140) PRO, 11 jaar geleden

Zou de handremvoering eens laten controleren. zal me niet verbazen als de voeringen los zitten.

Tech-center (0) PRO, 11 jaar geleden

Nou wat HW al zegt handrem voering bekijken . of misschien iets te strak af gesteld . of een plunjer van een rem tang die vast zit . (achter)

wuilus64 (0), 11 jaar geleden

ik had hetzelfde probleem met mijn S70, men kon in de garage niks vinden, er zat dus niets te los of te strak en alles bleek in orde....men adviseerde ermee door te rijden tot de remvoeringen versleten waren en dan te kijken of na vervanging het probleem opgelost zou zijn. Helaas zal ik het nooit weten, de S70 is verkocht.

Tech-center (0) PRO, 11 jaar geleden

Remklauw achter vast . of te strak opgestelde handrem voering . (of remblokken die vast zitten achter) Dit klinkt bekend.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volvo V70 of stel zelf een nieuwe vraag.