Volvo 850 1996: Electrische afname kraan LPG tank

Bouwjaar: 1996, Brandstof: Benzine, Motorcode: B 5202

Wie weet op welk (bestaand) relais de plus van de electrische afnamekraan moet worden aangesloten, zie hiervoor het bijgevoegde aansluitschema zoals het e.e.a nu is aangesloten, d.w.z zoals het e.e.a is aangesloten met de oude twintanks welke nog was uitgerust met een standaard gaskraan op de tank.

Het enige verschil met de nieuw geplaatste ringtank is de electrische afnamekraan op de ringtank.

Voor alle duidelijkheid heb ik op het schema de relais genummerd van 4 t/m 7 zie links onderin van de relais, in eerste instantie hebben we de plus aangesloten op relais no. 6 contact 87a, hiermee functioneert het systeem goed tot een bepaald moment d.w.z het systeem schakelt keurig over van benzine naar gas maar na plus minus 400 tot 800 meter te hebben gereden stopt het gas systeem en moet er terug geschakeld worden op benzine, voorstaande hebben we een tiental keren uitgeprobeerd met het zelfde resultaat.
Vervolgens hebben we de plus draad aangesloten op relais no. 7 contact 87, hierop aangesloten schakelt het systeem wel over ( de leds op de keuze schakelaar gaan branden ) hierbij is het niet hoorbaar dat de electrische afname kraan zich opend, wat dus wil zeggen dat er geen gastoevoer is en de motor aldus afslaat.

We hebben ook getest of er voldoende gas wordt aangevoerd vanuit de tank, dit door de leiding los te koppelen bij de gasafsluiter net voor de verdamper, hierbij stroomde er gedurende 2 minuten volop gas uit.


B.v.dank voor het meedenken,

m.vr. groeten

Hans

daltons

Geplaatst door daltons (0) , lid sinds 13 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volvo 850? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

R_Bakker (0) PRO, 11 jaar geleden

Ik zou hem bij de gasafsluiter aansluiten alleen deze moet zodra de motor afslaat na een seconde of 5 afsluiten dat eerst even testen.

Gr Ron

daltons (0), 11 jaar geleden

[quote=R_Bakker]Ik zou hem bij de gasafsluiter aansluiten alleen deze moet zodra de motor afslaat na een seconde of 5 afsluiten dat eerst even testen.

Gr Ron[/quote]
ALvorens dit te doen twee vragen, maakt het iets op welke gedeelte van de gasafsluiter ? bij het relais zelf contact 86 of op de rose draad welke loopt vanaf de LEKTRON naar de gasafsluiter ?

Hoe test ik de gasafsluiter of deze goed sluit ?

Bedankt voor je snelle reactie op ons probleem.

m.vr. groeten

Hans

R_Bakker (0) PRO, 11 jaar geleden

Maakt niet waar, spanning meten op de gasafsluiter.
Met draaiende motor spanning op de afsluiter motor laten stikken na een 5 sec (kan iets langer duren,contact aanlaten) moet de spanning weg vallen.

Gr Ron

Hans4040 (385) PRO, 11 jaar geleden

Hans,
een 2e topic starten heeft geen zin; je kan gewoon doorgaan met het reeds bestaande topic: http://www.problemcar.nl/viewtopic.php?i...

Daarom is deze gesloten en wordt binnenkort verwijderd.

Moderator problemcar

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volvo 850 of stel zelf een nieuwe vraag.