Volvo V70 2000: elektr. raambediening werk niet meer

Bouwjaar: 2000, Brandstof: Benzine, Transmissie: Handgeschakeld, Motorcode: B5244S2, Motorinhoud (cc): 2500, Vermogen (kw): 103

De raambedieningsunit van de linkervoorportier was doorgebrand. Is vervangen door een vooraf geteste bedieningsunit. Deze laat bij de schakelaars voor de voorste ramen alleen maar een tikkend geluid horen als ze bediend worden. Wat kan er meer stuk zijn gegaan dan alleen de oude bedieningsunit? Er zijn geen zekeringen voor de elektrische ramen....

m.imelman

Geplaatst door m.imelman (0) , lid sinds 16 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volvo V70? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

kaleido 1 (1595) PRO, 4 jaar geleden

Tikt hij in de bedieningsunit of hoor je de raammotortjes tikken ?
Bedrading controleren tussen deur en deurstijl op draadbreuk , motortjes controleren op defecten , systeem is wel gezekerd .

m.imelman (0), 4 jaar geleden

Doormeten leerde dat de stroomtoevoer, op het moment dat het gevraagd werd, onvoldoende was. Dit was niet het gevolg van een draadbreuk of slecht contact met van de thermozekering: die was ooit een keer aan elkaar 'gelast' door oververhitting of zo. Daardoor was er geen goed contact meer.
Deze thermozekering werkt met een bimetaaltje dat verbuigt en daarmee de verbinding verbreekt, zodra de zekering te heet wordt. Hij heeft een metalen omhulsel, is iets groter dan een gewone zekering en zit onderaan het rijtje gewone zekeringen, maar precies onder de zwarte afschermkap die vast zit gemonteerd. Dus als je de klep van de zekeringenkast (onder de motorkap) opent dan zie je hem net niet.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volvo V70 of stel zelf een nieuwe vraag.