Volvo V70 2006: ontluchten brandstofsysteem

Bouwjaar: 2006, Brandstof: Diesel, Transmissie: Handgeschakeld, Motorcode: D5244T4, Motorinhoud (cc): 2400, Vermogen (kw): 136

Laatst heb ik de dieselfilter vervangen van mijn Volvo V70 D5 (2006 ).
Ik heb het filter afgevuld gemonteerd met schone brandstof zoals ik dat normaal altijd doe bij diesel voertuigen om ontluchtingsproblemen te voorkomen.
De motor startte hierna kort echter hij sloeg na 10 sec. af waarna hij helemaal niet meer startte. Uiteindelijk startte hij wel nadat ik met een poetsdoek de vulbuis van de tank had dichtgestopt en met het luchtpistool een klein beetje overdruk op de tank had gezet.
Is er een snellere efficiëntere methode om het brandstofsysteem van een volvo D5 dieselmotor te ontluchten? Voor zover ik weet zit er geen opvoerpomp op deze motoren.

Deleted512020

Geplaatst door Deleted512020 , lid sinds 8 maanden geleden

1 Reactie

Highway PRO, 8 maanden geleden

Ik ben bezig met stuk gereedschap te kopen. Ik heb bij sommige autos ook problemen. Veel merken hebben geen opvoerpomp in de tank. Je laatste methode werkt over het algemeen goed en dan niet meer het gas aan raken en een tijdje laten lopen. Ik heb ook gezien dat een monteur een gebruikte brandstofpomp had en dan de brandstof aan zoog. Je zit met de aansluitingen ze verschillen wel eens van dikte als het voor je eigen auto gaat is het een keer passen.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volvo V70 of stel zelf een nieuwe vraag.