Volvo 440: Elektrische problemen

Bouwjaar: 1989

Goedendag mensen,

Ik heb nog steeds problemen met mijn Volvo 440 1.7 benzine uit 1989 (240.000 km op teller).

Het probleem is dat de auto soms uitvalt. Eerst deed hij dit tijdens het rijden als de motor bijna warm was.

Ik heb inmiddels de carburateur-pakking gecontroleerd en die is goed. Verder zit er een nieuwe verdelerkap op en nieuwe bougies in. Het dynamo heb ik een half jaar geleden vernieuwt en de accu raakt niet leeg.

Na deze veranderingen heb ik de auto deze week weer in gebruik genomen. Ik merkte dat het nog steeds niet goed zit. Gister is de auto twee keer uitgevallen toen ik moest wachten voor een verkeerslicht. De auto is warm en de toeren gaan een beetje op en neer rond de 1000/900, en ineens valt hij uit. Als ik hem dan weer start komt hij weer opgang. Ook heb ik het idee dat de auto niet soepel uitrolt als ik het gas loslaat. Ik voel dat hij iets remt op de motor (net iets meer dan normaal).
Ook verbruikt de auto ineens meer dan normaal, in de zomer 1 op 13, sinds een paar weken geleden 1 op 6. Inmiddles is ook de CO afgesteld en nu verbruikt ie 1 op 8. (ook erg veel)

Wie weet waar dit aan moet liggen??
In eerste instantie dacht ik dat het met het brandstofsysteem te maken moest hebben. Inmiddels begin ik ook steeds meer te geloven dat het een elektronisch probleem is.

Alvast bedankt,

Randy Peeters.

ran-dy

Geplaatst door ran-dy (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volvo 440? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

Wauter (0) PRO, 18 jaar geleden

De carburateur voet van deze auto's wil wel eens krom trekken en dat geeft de genoemde klachten (wil natuurlijk niet zeggen dat het daar aan ligt, helaas kun je nog vele kanten op) De voet is te vlakken met waterproof schuurpapier op een glasplaat.

klieber (0), 18 jaar geleden

al mijn vage klachten bleken door de immobilyzer te komen.
Taco

ran-dy (0), 18 jaar geleden

Bedankt voor de tips..

Wauter, ik zal nog eens naar de carburateur laten kijken..

Taco, wat is een immobilyzer ???

Gr. Randy

klieber (0), 18 jaar geleden

startonderbreker.
Taco

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volvo 440 of stel zelf een nieuwe vraag.