Volvo XC60: extra stroomdraad voor mijn trekhaak

Bouwjaar: 2009, Brandstof: Benzine, Motorcode: B6304T(2), Motorinhoud (cc): 3000, Vermogen (kw): 210

Beste lezers,
Ik heb een trekhaak gemonteerd en vraag mij af of de zwarte draad met witte steep die enkel uit de kabelboom komt te gebruiken is als extra stroomdraad? En hoe ik daar dan stroom op kan krijgen? weet imand hoe dit zit? Ps. Ik heb de rode draad al in gebruik voor mijn trekhaak.
Lucien

lucien02

Geplaatst door lucien02 (0) , lid sinds 16 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volvo XC60? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

13 Reacties

8 jaar geleden - P. Kelder

De vraag is, waar ga je die extra voorziening voor gebruiken ?

Gr. paul

8 jaar geleden - lucien02

Paul,
Voor mijn koelkast bijvoorbeeld.
G.lucien.

8 jaar geleden - kaleido 1

Hoe dik is deze draad ? ik vermoed te dun om er een koelkast op te laten werken.

8 jaar geleden - lucien02

Hij is 2,5 mm2 vrij dik dus hij komt als eerste uitde kabelboom vanaf de voorkant van de auto gezien.

8 jaar geleden - kaleido 1

2.5 moet genoeg zijn , als het een in stuk doorlopende draad is zonder vertakkingen onderweg zou je hem theoretisch kunnen gebruiken .
Als hij loos is ten minste , als er spanning of massa op staat is het niet mogelijk lijkt , dan is hij al voor iets anders in gebruik.
Het gaat alleen als hij voor en achter loos is.

8 jaar geleden - lucien02

Dat is ook mij vraag er staat geen spanning op en hij is ook niet massa met en zonder contact. Waar komt hij vandaan en is hij inschakelbaar? Wie heeft hierervaring mee?
Lucien

8 jaar geleden - Highway

Op een 7 polige zit geen constante plus meer. Als je een 13 polige gebruikt wel bij ingeschakeld contact.
Dus 7 polige of 13 polige stekkerdoos?
Heb je een Volvo setje of aftermarket kabelset gebruikt? Heb je de gebruiksaanwijzingen goed doorgenomen? Ergens vergeten een zekering te plaatsen of de losse kabel ergens op aansluiten.

8 jaar geleden - lucien02

Hij is 13 polig jager en ik heb geen volvo setje alles werk wel op costante srtoomdraad en een zekering geplaast ik kan natuurlijk van die draad aftakken en ook op contact 9 zetten maar ik vroeg mij af of de zwarte dikke draad met witte streep die er ook zit bekrachtigt kan worden. Ik denk dat ik daar geen antwoord op krijg en het bij de garage vraag als ik daar een keer komg. lucien

8 jaar geleden - Highway

Is de module ingeleerd? Krijg je op de zekering ook spanning? loop alles nog een keer zorgvuldig na.

8 jaar geleden - lucien02

Ja ik heb wel spanning als het contact aan staat maar de permanente stroomdraad nog niet dus. komt wel als ik bij de garage kom dan kan ik hem ook laten inleren. Voorlopig even doorverbonden met 12 v contact aan.

8 jaar geleden - Highway

Het is weer een aantal jaren geleden dat ik een trekhaak onder een Volvo heb gebouwd, maar er hangt me iets van bij dat om veiligheidsreden er bij Volvo geen permanente 12 v is. Dit om te ver komen dat je accu leeg is na een koffie pauze.

8 jaar geleden - lucien02

Duidelijk

7 jaar geleden - lucien02

Op nummer 9 van de bovenste zekeringkast zit de permanente stroomdraad kabelklem cq zekeringhouder achterin het kastje schuiven, zekering er in en klaar!

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volvo XC60 of stel zelf een nieuwe vraag.