Volvo Amazon: Extreem ratelend geluid motor of koppelingshuis

Bouwjaar: 1968, Brandstof: Benzine, Motorcode: B18

Hallo,

Vanmiddag probeerde na 1 jaar stilstand mijn amazon 121, B18, handgeschakeld weer te laten lopen.
Na eerst problemen met de carburateur opgelost te hebben, heeft de motor enige tijd probleemloos stationair gelopen. Op het moment dat ik hem in 1e versnelling schakelde hoorde ik een ratelend geluid uit de motor maar naar alle waarschijnlijkheid uit het koppelingshuis. Dit geluid is nu constant aanwezig, ongeacht vrijloop of in een versnelling. Het geluid is echter niet aanwezig wanneer startmotor draait. Het begint dus wanneer de motor aanslaat.
Heeft iemand enig idee, wat dit geluid zou kunnen veroorzaken?

Groeten,

Jorg

jorgt

Geplaatst door jorgt (0) , lid sinds 15 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volvo Amazon? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

moderator (0) PRO, 14 jaar geleden

Druklager ? Werkt de koppeling wel normaal?

jorgt (0), 14 jaar geleden

Hallo,
Druklager weet ik niet! Koppeling werkt normaal en schakelt wel in. achterwielen draaien rond bij ingeschakelde versnelling.
Geluid is dat van "ïets"dat ergens langs ratelt in het koppelingshuis.
Jorg

Ruud10657 (0) PRO, 14 jaar geleden

Is het niet een los gescheurt distributietandwiel? Houd eens een lange staaf of bandenlepel tegen de distributiedeksel en je oor, dan kun je het geluid beter lokaliseren.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volvo Amazon of stel zelf een nieuwe vraag.