Volvo V40 1997: fan loopt nog door

Bouwjaar: 1997

hoi heb nu met deze auto dat de fan nog gaat lopen als ik de motor afzet en dan de sleutels eruit haal is dit een probleem ? zo ja wat kan ik er aan doen ? bvd frank

dylantje

Geplaatst door dylantje (0) , lid sinds 20 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volvo V40? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

6 Reacties

platour (0), 19 jaar geleden

Dit hoort zo, de ventilator blijft draaien tot de temperatuur sensor aangeeft dat de koelvloeistof voldoende is afgekoeld.
Zou dit niet gebeuren kan de motor na afzetten te veel warmte opbouwen, en dus te heet worden.

aupers (0) PRO, 19 jaar geleden

Zit er dan ook een extra waterpomp in??? Als de koelvloeistof niet circuleert dan koelt de vin een radiator met stilstaande vloeistof dus effect nul.

Groeten,

Paul

volvoxc90 (0) PRO, 19 jaar geleden

Nee er zit geen extra waterpomp op. Het effect is niet nul want het koelwater in de radiateur wordt afgekoeld zodat niet het geheel zo heet wordt dat het tot een kookpunt zou kunnen komen.

Paulus8636 (0) PRO, 19 jaar geleden

Het effect is zeker geen nul. Ooit gehoord van het thermosifon principe? Vroegàh hadden auto's geen waterpomp en werd er zo gekoeld. Naloop van de fan is inderdaad om "hot-spots" in de motor te voorkomen.

Groeten,

Leen6477 (0), 19 jaar geleden

Klopt de 440 doet dit ook als de motor is afgezet, niks aan de hand dus.

dylantje (0), 19 jaar geleden

ja sorry voor de late reactie maar had vinkje verkeerd staan nou is het dus het geval dat ik laatst de koppakking lek heb gehad en is vernieuwd het systeem is daarna regelmatig gespoeld en nu heb ik het idee dat als ik een beetje door gereden heb en hem dan uit zet dat die fan wel sneller aan gaat als voor heen ? kan dit misschien komen door koppakking ? systeem is nu wel erg mooi schoon maar misschien de radiateur verstopt? is daar iets aan te doen? of is het misschien iets anders? bvd frank

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volvo V40 of stel zelf een nieuwe vraag.