Volvo S60: Fluittoon bij scherp insturen

Bouwjaar: 2003, Brandstof: Benzine, Motorcode: 2.5T

Bij de uiterste stuuruitslagen naar zowel links als rechts ontstaat er een piepend geluid. Het sturen gaat wel goed. Ik vermoed een oorzaak in de stuurbekrachtiging. De vloeistof is op peil en oogt normaal.

Volvojean

Geplaatst door Volvojean (0) , lid sinds 9 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volvo S60? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

maarten4874 (0) PRO, 9 jaar geleden

ligt de multiriem die de stuurbekrachtigingspomp aandrijft nog wel strak genoeg? Olieniveau ook goed bij stuur in uiterste stand (niveau zakt dan altijd wat)

Volvojean (0), 9 jaar geleden

Bedankt voor uw reactie. Zojuist met stilstaande auto en geopend reservoir gekeken. Het niveau zakt wel iets in de uiterste stuurstangen, maar niet veel. Het geluid blijkt dan ook niet op te treden. Tijdens langzaam rijden met open ramen hoor ik het wel, het gaat gelijk op met de wielomwentelingen en lijkt van linksvoor te komen. Misschien toch eerder een aandrijfashoes?

Volvojean (0), 9 jaar geleden

Op Volvo-forum ontdekte ik een V70-rijder met exact hetzelfde probleem, bij hem veroorzaakt door het hitteschild achter de remschijf. Het advies om dat met een schroevendraaier wat terug te duwen heb ik opgevolgd en het gepiep is voorbij! Waarschijnlijk is in de Alpen door het vele remmen het hitteschild krom getrokken.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volvo S60 of stel zelf een nieuwe vraag.