Volvo S60: Zoemend - tikkend geluid bij lopende motor van mijn volvo S60

Bouwjaar: 2001, Brandstof: Benzine, Motorcode: 2.5 ltr

Sinds kort hoor ik tijdens het rijden vanaf 1500 toeren een zoemend/tikkend/rammelend geluid binnenin de auto. Geluid hoor ik achter het dashboard. Geluid is weg als ik de koppeling in trap, koppeling los en het geluid is er weer. Ook als de auto stil staat met lopende motor , gas geven en vanaf 1500 toeren is het geluid er weer. Echt irritant geluid. Is gekomen na vervanging van aircopomp. Wie kan me helpen. ps Ik ben amateur op autogebied.

john65

Geplaatst door john65 (0) , lid sinds 9 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volvo S60? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

kaleido 1 (1595) PRO, 9 jaar geleden

En als je de airco aan en uit schakeld wat gebeurt er dan?

john65 (0), 9 jaar geleden

Als ik de airco uitschakel blijft het geluid hetzelfde. Alleen als ik de koppeling intrap wordt het minder, is niet geheel weg.

john65 (0), 9 jaar geleden

Bij mij is het opgelost via een andere garage. Nu blijkt, volgens de monteur, dat tijdens het kantelen van het subframe voor het vervangen van de aircopomp, het 'stuurlager 'eruit is gesprongen omdat deze verbonden is met het subframe. Hij heeft deze oorzaak gevonden omdat het stuur een beetje kraakte bij het rijden. Stuurlager gemaakt teruggeplaatst en auto is weer als vanouds. Ik hoop dat ik het goed verwoord heb want ik heb geen verstand van deze dingen maar ik hoop dat iemand in de toekomt met hetzelfde probleem geholpen is. Met vriendelijke groet John65.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volvo S60 of stel zelf een nieuwe vraag.