Volvo S40: Gas blijft hangen rond de 1500 toeren na los laten gaspedaal

Bouwjaar: 2000, Brandstof: Benzine

Gas blijft hangen rond de 1500 toeren na los laten gaspedaal(als de motor eenmaal op temperatuur is, daarvoor blijft hij een enkele keer hangen), als ik met mijn voet het pedaal omhoog doe zakt het toerental weer. Ik heb de gasklep helemaal schoongemaakt, de pedaal is genoeg gesmeerd en doet het goed als de motor uitstaat. Mijn vraag is weet iemand de oplossing voor dit probleem, ik denk zelf dat het misschien aan de gaskabel zou kunnen liggen of toch de gasklephuis vervangen moeten worden.

Alvast bedankt

ferry39

Geplaatst door ferry39 (0) , lid sinds 8 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volvo S40? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

kaleido 1 (1835) PRO, 8 jaar geleden

Je zou denken dat de veer die aan je gasklepas zit net niet sterk genoeg is om hem op stationair terug te trekken.
Heb je de kabel al eens los gemaakt van de gasklep en met de hand bewogen in de buitenkabel om te voelen of dit soepel en zonder weerstand gaat ?
Als de kabel van de gasklep los is , kun je gas geven met de hand , laat dan de gasklep eens langzaam los en kijk of hij blijft hangen als de motor loopt.

ferry39 (0), 8 jaar geleden

Bedankt voor je reactie. Ik heb het zonder de gaskabel geprobeerd en de veer is nog sterk genoeg, maar nadat de motor op temperatuur was zakte het toerental weer rond en soms onder de 750 toeren. Met de gaskabel erop blijft hij af en toe hangen tussen de 1000 en 1500 toeren, terwijl de gaskabel soepel heen en weer te bewegen is en de pedaal gelijk terugveert als ik hem met de hand bedien. Ik weet het ff niet meer, je zo denken dat er ergens weerstand zo zitten maar is helaas niet het geval. Weet iemand wat het dan zou kunnen zijn.

Ramon9285 (0) PRO, 8 jaar geleden

Heeft ook niets met de gaskabel te maken , er zit een aparte stationair klep op, die zit voor op het inlaat spruitstuk..
Deze goed reinigen met remmen reiniger ,beetje WD 40 erin en dan werkt het wel weer..

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volvo S40 of stel zelf een nieuwe vraag.