Volvo S40: stuurproblemen

Bouwjaar: 2000, Brandstof: Benzine

Hallo, Ik heb het volgende probleem. Ik heb tijdens het autorijden dat ineens mijn stuur vastzit/ heel erg zwaar gaat en ook ineens weer los schiet en dan reageert hij weer gewoon. Dit is nu al 4 keer voorgevallen in verschillende omstandigheden. Ik denk zelf dat het de stuurbekrachtingspomp is.
Zit ik hiermee juist of weet iemand anders het, want ik heb 2 Volvo dealers aan de lijn gehad en die kenden het probleem niet, nooit van gehoord.
Het gaat om een 1.8

ferry39

Geplaatst door ferry39 (0) , lid sinds 8 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volvo S40? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

ferry39 (0), 8 jaar geleden

Oke bedankt, maar mijn pomp is hydraulisch. Ik heb het reservoir een beetje bij moeten vullen, hij is niet lek(gelukkig)

Ramon9285 (0) PRO, 8 jaar geleden

Kruiskoppeling van as die vanaf het stuur naar het stuurhuis gaat,die zit onderaan ,vlakbij het stuurhuis, die zit vast.

ferry39 (0), 8 jaar geleden

Die kruiskoppeling is die eenvoudig te vervangen of moet ik daar bij de dealer voor wezen. Of kan ik hem zelf schoonmaken door middel van te spoelen met stuurbekrachtingsolie/ gewone olie of is hij echt aan vervanging toe. Ik neem aan dat het me weer een hoop geld gaat kosten.
Ik ben gisteren nog met de auto er mee naar de efteling geweest, zowel op de heen als terugreis geen enkel probleem mee gehad (totale rit 195 km), ik had het wel verwacht dat het zo gebeuren daar het eerder op korte stukken wel gebeurde. Ik snap het niet waarom nu niet?

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volvo S40 of stel zelf een nieuwe vraag.