Volvo S40: gasklep storing

Bouwjaar: 2005, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.8

hallo, even op een andere manier melden....aangezien dit t probleem is.(had eerst benzine geur als onderwerp)
motorlampje ging branden, geen melding in scherm. iets inhouden vooral in zijn 2e versnelling merkbaar.
uitgelezen, en een gasklep storing! balen.dit is de reden dat ik de andere weg gedaan heb. weet iemand of deze gasklep ook schoon te maken is? kan ik hem zo loshalen en reinigen en weer aansluiten of moet ik dan naar de dealer om weer in te leren?
of past 1 uit een sloper er ook zo op zonder software update's enzo? kom er in elkgeval wel beter bij als bij de vorige.
groet reineir

gr76

Geplaatst door gr76 (0) , lid sinds 11 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volvo S40? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

Herman BMW (0) PRO, 10 jaar geleden

Ik weet dat er een technisch journaal is geweest ( durf niet te zeggen welke bouwjaren/chassisnummers ) dat er een probleem was met de stekker op je gasklep zelf, deze had niet voldoende klemkracht en doordat deze speling had en dan af en toe geen goede verbinding had, kreeg je storingen. Je kreeg toen een nieuwe stekker met bedrading, dus oude stekker afknippen en de nieuwe solderen ( soldeerpijpjes )

rensk001 (0) PRO, 10 jaar geleden

Ja dat klopt Herman. Er waren toen 2 journaals van. 1 Voor de kabelboom en de potentiometer. 2 Montage van een trillingsdemper.

gr76 (0), 10 jaar geleden

bedankt voor de snelle reacties! ik heb de stekker bekeken en deze zat erg vast. zelfs met trekken en ontgrendel lipje indrukken natuurlijk kreeg ik m amper los. ik zag echter geen soldeer verbinding aan het snoer. ik zal het in elk geval melden bij de garage waar ik al jaren kom. storing was inderdaad gasklep foutief signaal.(lampje brand overigens alweer). en anders na een schoonmaak poging of een nieuwe stekker wat maar een nieuwe gasklep.t is niet anders.
ik hou jullie op de hoogte!!
groet reinier

gr76 (0), 9 jaar geleden

hallo, is alweer even geleden, maar wou dit toch melden.
weer naar de garage, uitgelezen, gasklep storing is compleet weg. nou was er iets met vacuum klepjes die het variabel spruitstuk regelen.
deze laten vervangen viel mee 75 euro. toen 5 in 1 injectie reiniger door de brandstof heen gedaan.
en eindelijk loopt de auto zoals hij hoort te lopen. houdt niet meer in en trekt veel vlotter door.
hopelijk blijft het eerst hier bij.
groet reinier

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volvo S40 of stel zelf een nieuwe vraag.