Volvo S40: Tikkend geluid in achterremmen

Bouwjaar: 2004, Brandstof: Diesel, Motorcode: 2.0d

Een tijdje geleden heb ik mijn remblokken achteraan vervangen. Nu alles is gemonteerd zoals het er afgekomen is maar ik hoor langs beide zijden achter aan een tikkend geluid als ik bijv in putten rij of op kassei ed. Als ik in de putten rijd met de handrem een beetje opgetrokken zodat er spanning om de rem komt hoor je dat niet. Heb gezien dat de remblokken langs de binnen zijde los zitten. Je kan ze bewegen links naar rechts. Iemand een oorzaak wat dit kan zijn? Of hoe op te lossen

lizard21

Geplaatst door lizard21 (0) , lid sinds 11 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volvo S40? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

kaleido 1 (1855) PRO, 10 jaar geleden

Er zaten toevallig niet van die rvs strippen tussen de blokken en de houder , en deze niet gemonteerd ?
Met imitatie blokken wil dit ook wel eens gebeuren , pasvorm niet optimaal , dus rammelen.
Goed in de koper of keramisch vet smeren wil wel eens helpen , anders passende blokken kopen.

lizard21 (0), 10 jaar geleden

Nee er zat niets van rvs strippen tussen. Ik heb remblokken van Bosh genomen dus niet van Volvo zelf. Had er eerst met een soort klipsen en deze waren aan het rammelen. De originele blokken waren met veertjes erop. Deze heb ik dan besteld maar van bosh omdat ik dacht dat het rammelen door verschil kwam met of zonder veertjes. Dus niet. Weet niet of ik de originele nog heb maar zal eens kijken. Ja hopelijk met invetten lukt het rammelen. Ik ga ook de remklauw eens deftig opschuren.

kaleido 1 (1855) PRO, 10 jaar geleden

Hoe meer ruimte ,schuren , je maakt hoe harder ze rammelen.

lizard21 (0), 10 jaar geleden

Ik zit hier nu net naar de tekening van de remblokken te kijken http://shop2.hbase.nl/DbImage.aspx?media... ik ben me nu aan het afvragen of de veertjes die je ziet op allemaal de blokken zaten.
Op de tekening zie je ze maar op 1 van de 2 zitten (per wielkant). Bij mij zitten de veertjes in ieder geval langs de buiten kant. Als er dus langs de binnen kant geen zit moeten deze met de veertjes waarschijnlijk langs binnen zitten. Dit kan dan de oorzaak zijn dat de binnenste rammelen.
Straks ga ik kijken en post het wel hoe het zat.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volvo S40 of stel zelf een nieuwe vraag.