Volvo 440: gebroken veren

Bouwjaar: 1992

hallo
ik hoor als ik op de snelweg rijd en rij 120 en wil remmen dan voelt het alsof mijn rechter voor wiel los zit en je hoort tkktakktaak in iedergeval niet het geluid van een homokoneet en lager nu ben ik naar een turkse garage gegan diehebben de auto op getild en zagen dat mijn zeer verlaagde volvo 440 veren van mijn schokbrekers zijn gebroken hij kon er zo mee wiebelen en heen en weer bewegen ik zag dat ze echt los zaten nu is mijn vraag zijn deze dan ook echt gebroken horen ze er niet los op te zitten of zitten ze normalitair vast aan de auto/ schokbreker.
want h et lijkt mij als de auto staat dan kun je natuurlijk door het gewicht niet met de veren spelen en als de auto opgetild is dan lijkt het mij dat de wielen hangen en je ze wel kan bewegen.
wie kan mij er raad bij geven enis het mogelijk dat het de veren zijn die gebroken zijn met dat geluid alsof mijn wiel los zit met remmen als je hard rijd?

hoop wat te horen van jullie

job823

Geplaatst door job823 (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volvo 440? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

Daneron (0), 19 jaar geleden

Lijkt me een duidelijk verhaal, de schroefveren zitten opgespannen tussen 2 schotels en horen vast te zitten. Bij u is de schroefveer gebroken, is soms moeilijk te zien vooral als de auto verlaagd is, maar een tikkend/knarsend geluid duid op wringen van gebroken veren.

mvrg

job823 (0), 19 jaar geleden

oke bedankt voor je antwoord
maar is het niet zo dat mijn remschijven krom zijn zoals ik nou ook alweer hoor van kennisen en vrienden dat dat ook kan door dat geluid als ik rem op de snelweg en dan lijkt het alsof het wiel los zit of heeft het wiel minder stabiliteit door dat die veren gebroken is?

mvg job

JoostB (0), 19 jaar geleden

Verhaal van die veren klinkt logischer dan het verhaal van de remschijven. Bij kromme remschijven gaat de auto (hevig) trillen en zorgt zodoende voor (een gevoel van) onbalans. U geeft aan dat het lijkt alsof het rechterwiel loszit en het linker dan? In het geval van de remschijven lijkt het mij sterk dat u slechts één kromme remschijf heeft. Het blijft natuurlijk vreemd om een geluid te omschrijven, maar als je kromme remschijven hebt klinkt het eerder als brommen dan als kraken.

sjaak10918 (0) PRO, 19 jaar geleden

Normaal houdt de schokdemper de veer nog zo dat deze net vast zit. Als de auto verlaagd is kunnen ze wel los hangen als je de auto opkrikt. Controleer zelf eens de veren door de auto op de krikken (zodanig dat de wielen uitgeveerd staan dus de carrosserie opkrikken en niet de draagarm) en doe er dan bokjes/blokken onder voor de veiligheid !! en kijk dan zelf eens naar de veren.

job823 (0), 19 jaar geleden

oke dank jullie wel voor jullie tips ik zal eens kijken en laat het jullie allemaal weten
en joostb nee mijn linker wiel voel ik niets het zit me echt in mijn rechter.

mvg

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volvo 440 of stel zelf een nieuwe vraag.