Volvo V40: Geen vermogen meer, rook.

Bouwjaar: 1997, Brandstof: Benzine, Transmissie: Handgeschakeld, Motorcode: B4204S

Vanmiddag helaas problemen gekregen met mijn volvo v40 1997. Ik reed op de snelweg, auto reed normaal. Opeen voelde ik even dat de auto wat inhield. Dit was maar heel even. Auto geparkeerd op de eindbestemming. Nadat ik boodschappen gedaan had wilde ik wegrijden maar de moter maakt een raar geluid. Beel erg laag en had echte onder toeren. Hij leek bijna uit te vallen. Uit de uitlaat kwam een geluid wat leek op pruttelend en klonk naar een propellor vleigtuigje maar niet super hard maar hier moest ik meteen aan denken. De auto had bijna geen vermogen meer. Met de slippende koppeling kon ik een beetje rijden maar in de twee viel hij al bijna uit. Nog iets verder gereden in de hoop dat ik naar een garage kon rijden. Opeens kwam er witte rook uit het dashboard en het rook naar elektra en metaal.

Auto djrect aan de kant gezet en moterkap open. Hier was geen rook te zien en leek alles normaal.
Toen ik onder de auto keek was er een pijp roodgloeiend. Uiteindelijk de auto maar laten staan omdat ik ee belangrijke afspraak had.

Wat zou dit kunnen zijn?

Met vriendelijke groet,

Rutger de Vries

Rutgerdv

Geplaatst door Rutgerdv (0) , lid sinds 7 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volvo V40? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

kaleido 1 (1690) PRO, 7 jaar geleden

Je katalisator stond waarschijnlijk inwendig in de brand , die kun je afschrijven.
Vermoedelijk is er veel benzine of olie in de verbrandingskamer gekomen door een defect.
Motor waarschijnlijk defect.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volvo V40 of stel zelf een nieuwe vraag.