Volvo S40 1997: geluid

Bouwjaar: 1997, Motorinhoud (cc): 1800

Bij mijn Volvo S40 1.8 hoor ik bij snelheden boven de 80 km/uur een geluid dat lijkt op het geluid wat je ook bij een cardan wel eens hoort of van een band die een stuk loopvlak mist, het is een beetje moeilijk uit te leggen. Ik heb mijn voorwielen van de grond gezet en ze daarna laten draaien in de 4e versnelling waarbij in eerste instantie het linker wiel ging draaien hierbij hoorde ik wel een klokkend lawaai, het linker wiel geblokkeerd en het rechter wiel laten draaien en dat was geluidloos, zou het aan de aandrijfas kunnen liggen of is mijn test fout en is het normaal dat het linker meer herrie maakt dan het rechter wiel.
Mischien is dit voor iemand een bekende klacht en kan hij mij met raad terzijde staan. bij voorbaat dank.

johannesgerardus

Geplaatst door johannesgerardus (0) , lid sinds 22 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volvo S40? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

volvoxc90 (0) PRO, 20 jaar geleden

Voel eens over het loopvlak van je achterbanden als je daar aan de binnenkant happen voelt (zaagtand) kan het goed zijn dat het daar vandaan komt. Geluid bij een versnellingsbak onbelast is vaak moeilijk te horen omdat onbelast een compleet andere indruk geeft maar als het dan een lager is is het soms wel te horen.
Als je er niet uit komt wat het geluid is zou ik er mee langs een volvo garage rijden en een proefrit samen met een monteur maken.

johannesgerardus (0), 20 jaar geleden

volvoxc90 bedankt voor uw antwoord, het was inderdaad mijn rechter achterband die happen vertoonde, nieuwe banden geplaatst,uitgelijnd en alles is weer ok.
Het lijkt wel een nieuwe auto.

gr jan

maas6811 (0), 19 jaar geleden

Hallo Jan,
heb je ook meteen de achterwielen laten uitlijnen?
Anders heb je over een aantal km's weer hetzelfde probleem.

Groeten,

johannesgerardus (0), 19 jaar geleden

Ja dat heb ik gedaan 4 nieuwe banden en uitlijnen.
Zowel voor als achter moest bijgesteld worden.
dank voor de reactie
gr jan

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volvo S40 of stel zelf een nieuwe vraag.