Volvo S80: "golvend"accelereren

Bouwjaar: 2000, Brandstof: Benzine, Motorcode: 2.4turbo

Hallo, herkend iemand dit probleem misschien? als ik boven de 100 km/h ongeveer volgas geef trekt de auto met een soort rukjes door. geen constant vermogen. hij komt prima op snelheid (tegen de 230) maar minder snel als eerder, wat door het "pulserende"accelereren ook wel logisch is. als ik op constante snelheid blijf of iets minder hard accelereer voel ik het niet. geen foutmeldingen na het uitlezen en ook niet in het scherm. iemand een idee??
alvast bedankt! groet reinier

gr76

Geplaatst door gr76 (0) , lid sinds 11 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volvo S80? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

9 Reacties

mamoli (0), 10 jaar geleden

Ik weet niet hoe de turbo bij deze motor wordt aangestuurd, maar je zou eens naar het vacuum aanstuurventiel van de turbo kunnen kijken. Alleen merkwaardig dat hij boven de 100km/h pulseert.

gr76 (0), 10 jaar geleden

bedankt voor je reactie! ik heb het eens geprobeerd vanuit stilstand. trekt goed, maar verneem inderdaad toch dat hij mindersnel accelereert. pulseren doet hij niet. trekt ijverig, na 3 seconden toch iets minder. houd niet in pulseert niet, trekt wel door maar met minder koppel. met 3/4 gas verneem ik dat overigens niet. t is echt met plank gas. inhaal acties e.d.
groet reinier

gr76 (0), 10 jaar geleden

garage verdenkt nu de turbo. mogelijk versleten na 3 ton. maar om nou lukraak deze te vervangen is ook wel weer wat. loopt richting de 1000 euro.
is dit mogelijk de boosdoener ook al zijn er geen storingen opgeslagen? auto rijd echt lekker alleen het met "golfjes" trekken stoort wel een beetje.
is er geen turbo druk of iets dergelijks af te lezen? min en max waardes??
groet reinier

gr76 (0), 10 jaar geleden

heheh na de volgende storing weten ze t zeker. de etm module is vervuild. de volvo had dit probleem niet eerder( stationair schommelen) en nu wel, vandaar dat dit nu zeker is. nu is mijn vraag: is uitbouwen en schoonmaken de beste optie of kan ik een toevoeging aan de brandstof er bij doen zodat dit ook schoon wordt? auto moet nog n jaartje mee dan een ander......
groetjes reinier

Highway (125) PRO, 10 jaar geleden

schoonmaken helpt soms en dan tijdelijk.

gr76 (0), 10 jaar geleden

tijdelijk?mmmmmm dus zit ik aan een nieuwe vast?zou een software update kunnen helpen?of zijn er bij volvo ruil units te krijgen?las dat een nieuwe etm rond de 400 euro zit zonder montage......zou jammer zijn.
groet reinier

Highway (125) PRO, 10 jaar geleden

Zo ver ik weet is er geen ruil. De herstelde gaskleppen heb ik geen ervaring mee, maar wat ik vaak hier voorbij zie komen dat het niet helpt.
Zoals Volvo-specialist hier ooit vertelde dan kost het 2 keer pijn in de portemonnee.

rensk001 (0) PRO, 10 jaar geleden

Volvo levert orginele ruil ETM's.

gr76 (0), 10 jaar geleden

hallo, vandaag bij de dealer geweest. nog es uitgelezen en nu diverse storingen aan gasklephuis maar ook aan de bobine. eerst nr 4 en later nr 5.
ze weten nu weer niet zeker wat het is. ben er klaar mee. heb hem ingeruild voor s40 1.8 benzine uit bijna 2006 met alle opties. minder snel, wel zuiniger en ziet er goed uit. dus s80 topic mag gesloten worden! toch iedereen bedankt voor het meedenken.
vriendelijke groet reinier.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volvo S80 of stel zelf een nieuwe vraag.