Volvo V70: haakse tandwieloverbrenging

Bouwjaar: 1998, Brandstof: Benzine, Motorcode: B5234T4

is het mogelijk om de haakse tandwieloverbrenging van voornoemd voertuig te verwijderen en op de vrijgekomen plaats een ander type aandrijfas te monteren (zo ja welke), zodat een volvo V70 AWD een "gewone" 2WD wordt? of is het zo dat de hele versn.bak dan gewisseld moet worden. de tandwieloverbrenging is defect, wat precies weet ik nog niet. ik ga aanstaand weekend even kijken.

23912131

Geplaatst door 23912131 (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volvo V70? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

volvoxc90 (0) PRO, 16 jaar geleden

Is het dan niet makkelijker om de aandrijfas naar achteren te verwijderen.

De haakse overbrenging is los te vervangen.

23912131 (0), 16 jaar geleden

de aandrijfas naar achteren is al weg maar nu maakt de haakse overbrenging een geluid gelijk aan een versnellingsbak die net niet in de versnelling staat. de haakse overbrenging ligt inmiddels op de werkbank en gaat waarschijnlijk morgen "onder het mes". blijft echter de vraag of ik een normale aandrijfas op de plaats van de haakse overbrenging kan monteren?

volvoxc90 (0) PRO, 16 jaar geleden

Ik hab daar geen idee over maar van je haakse overbrenging is waarschijnlijk een bus versleten.
De tanden van de bus zijn helemaal weg.

Volvo-Specialist (0) PRO, 16 jaar geleden

De eerste AWD's konden zeer slecht tegen verschil in band-omtrek van voor en achter, ik heb wel eens meegemaakt dat de banden dezelfde profieldiepte hadden rondom en het zelfde merk banden en toch de haakse aandrijving stuk lopen in zeer korte tijd.
En wat blijkt,... dezelde merk en maat banden V. en A. maar een net iets ander type, maar een redelijk groot omtrekverschil V. en A. met als gevolg 2 keer een kapotte haakse aandrijving binnen een paar duizend kilometer !!!!

23912131 (0), 16 jaar geleden

haakse overbrenging gedemonteerd en er zijn inderdaad tanden weg zoals volvoxc90 suggereert maar het zijn de tanden van de overbrenging zelf, zowel van de pignon als van het kroonwiel. ik heb de pignon, met as, verwijderd en de sparing in de behuizing afgedekt en vervolgens het geheel weer gemonteerd. alles loopt weer als een zonnetje zij het als 2wd i.p.v. awd. voor geinteresseerden heb ik eventueel een foto. weet er iemand hoe ik de visco-koppeling kan controleren?

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volvo V70 of stel zelf een nieuwe vraag.