Volvo 940: Heb ik ODB, ODBII of nog wat anders in mijn 940 MY1998

Bouwjaar: 1997, Brandstof: Benzine, Motorcode: B230FK

In verband met wat vreemd gedrag (hoog stationair toerental, afslaan op lpi) wil ik graag mijn foutcodes uitlezen. Nu heb ik van iemand een uitleesapparaatje gekregen voor OBD foutcodes. Ik krijg hier geen codes uit, ik twijfel of ik wel de juiste uitlezer heb (of deze geschikt is voor mijn OBD) voor mijn OBD systeem (weet niet precies wel systeem). Na wat rondneuzen op internet begrijp ik dat OBD een can protocol gebruikt wat ik vast niet met een ledje uit kan lezen.

Daarom ben ik dus op zoek naar informatie over OBD, OBDII en eventuele andere varianten die volvo gebruikt heeft. Ook wil ik graag weten welke OBD ik heb. Mijn auto is een 940, modeljaar 1998, B220FK (lpt). De aansluiting (waar ik een stekker op aansluit) voor het OBD systeem zit onderin de midden armsteun. In de armsteun zit een klepje wat ik kan openwippen en waarmee de aansluiting vrijkomt. Volgens mij is dit een 16 polige stekker (met metalen pins op de posities 1, 3, 4, 5, 7, 9, 12, 13 een 16).

Mijn vragen zijn dus: welk OBD systeem heb ik, kan ik dit simpel uitlezen (zonder can) ? Hoe kan ik dan het uitlezen starten (welke pins moeten met elkaar verbonden worden) en hoe kan de codes weergeven (op welke pins komt een signaal waar ik een ledje op aan kan sluiten) ? Als het uitlezen via CAN moet, is dit zelf te doen ?

Het zijn een hoop vragen, ik hoop dat jullie me verder kunnen helpen. In ieder geval alvast bedankt,

Groeten,


Henk

henk aka texas

Geplaatst door henk aka texas (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volvo 940? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

primera p11 (0), 16 jaar geleden

Als tie op benzine goed loopt zit het in het gasgedeelte.
Dan kun je een uitlees apparaat kopen, maar je kunt het gas er niet mee uit lezen.
En als tie op benzine goed is staan er ook geen fout codes in

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volvo 940 of stel zelf een nieuwe vraag.