Volvo V40: heel veel witte rook na vervanging koppakking

Bouwjaar: 1996, Brandstof: Benzine, Motorcode: 2.0

ik heb alles los gehad nokkenastandwielen ook kop zag er goed uit ook gevlakt na montage veel witte rook uit uitlaat en rubbere slang gaat elke keer kapot op dat rvs tonnetje wat boven op de kop gemonteerd zit met metaal pijpje. dan komt er ook olie uit het tonnetje wat dan op de schotel vd uitlaatspruitstuk druppelt en dat geeft ook nog eens zwarte rook en het borreld niet in het koelvloeistof reservaar rara wat is dit ??
ik weet het effe niet meer!!

77stef

Geplaatst door 77stef (0) PRO , lid sinds 14 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volvo V40? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

Highway (115) PRO, 14 jaar geleden

het lijkt er op dat je te veel carterdruk hebt. De rubbere slang is van de ontluchting deze slang loopt naar de olie/water afscheider onder het inlaatspruitstuk.

77stef (0) PRO, 14 jaar geleden

zuigers en cilinders waren perfect geen krasje te zien als nieuw waar zou het vandaan moeten komen

77stef (0) PRO, 14 jaar geleden

als ik de oliedop van de motor losdraai komt er ook geen druk vrij

garage van horne3459 (0) PRO, 14 jaar geleden

zet eens een koelsysteemafperspomp erop,met koude motor starte en als dan de drukmeter oploopt is de kop gescheurd of ligt er een verkeerde koppakking tussen(of verkeerd om gemonteerd

77stef (0) PRO, 14 jaar geleden

ik heb het blok er uit getrokken en heb toen gezien dat er uit 1 uitlaatpoort olie uitkwam dus ik heb een vermoeden dat de kop in een uitlaat kanaal gescheurd is .
dus nu dat ik er zo erg genoeg van had heb ik er maar een ander blok ingezet was ik sneller mee klaar dan kop vervangen haha!

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volvo V40 of stel zelf een nieuwe vraag.