Volvo V70 2000: Heldere koplampen V70 classic

Bouwjaar: 2000, Brandstof: LPG, Motorcode: 2.4

Ik wil heel graag van die mooie heldere koplampen zoals de laatste serie C70 heeft gehad in mijn V70.
Maar nu komt de ham vraag: is het mogelijk om alleen het glas te vervangen of moet ook de hele spiegel vervangen worden? Ik weet dat het mogelijk is om het glas te verwisselen maar hoe zit het dan met de lichtstraal aangezien de reflector wegvalt is de verdeling van het licht natuurlijk anders.
En dan nog een vraagje in Nederland zie ik veel V70 classic rondrijden met achterop het type plaatje 2.5 maar ik heb een 2.4 volgens het boekje en de cilinder inhoud van al de andere motoren buiten de 2.0 en de diesel zijn hetzelfde. Is dit omdat ik een belgische auto heb (belasting technisch) of vond Volvo 2.5 mooier staan?

Sander Reijnen

Geplaatst door Sander Reijnen (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volvo V70? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

hellbat (0) PRO, 17 jaar geleden

de koplamp zal in zijn geheel vervangen moeten worden, alleen het glas volstaat niet, omdat de benodigde lichtstraal met een lens tot stand komt in het type met de heldere glazen..

Over de typeaanduiding kan ik je niets zeggen helaas.

Groeten Marcel

Volvo-Specialist (0) PRO, 17 jaar geleden

In veel landen is de cilinderinhoud aan de belastingpremie en/of aan de verzekeringspremie gekoppeld en niet zoals in Nederland aan het gewicht en de brandstof.
Daarom zie je in het "buitenland" veel Volvo's rondrijden met een 2.0 Liter en in Nederland (bijna) niet.
De laatste V70 classics waren 2.4 de eerdere meestal 2.5.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volvo V70 of stel zelf een nieuwe vraag.