Volvo V70: trillingen

Bouwjaar: 2004, Brandstof: Diesel, Motorcode: 2.4

tijdens het rijden op asfalt voel ik een lichte trilling in mijn V70 (2004, 2.4D, 82000km). Ik heb het idee dat het kleine oneffenheden in het wegedek zijn die worden doorgegeven. Het is net een gevoel of de bandenspanning veel te hoog is, maar die heb ik op 2.2 staan.
De trilling is voornamelijk voelbaar in het stuur, maar naarmate er sneller wordt gereden, ook elders. Onlangs zijn er nieuwe Michelins onder gezet en de wielen zijn al diverse keren gebalanceerd, andere velgen geprobeerd en heb ik geexperimenteerd met de bandenspanning. Tevens heb ik in verschillende V70's en een S60 gereden en allemaal hebben ze in min of meerdere mate dezelfde verschijnselen. Het zelfde traject heb ik ook met
een V50 en een VW Golf gereden, en daar voelde ik niets. Ik heb mij laten vertellen dat de V50 een kompleet ander onderstel heeft, dus misschien is het wel een V70/S60 kwaaltje ? Zijn er vergelijkbare ervaringen en zo ja wat is eventueel de oplossing ? Heeft het zin/nut om schokbrekers te vervangen door een ander type/merk b.v Monroe of Koni ?

addicks

Geplaatst door addicks (0) , lid sinds 22 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volvo V70? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

58 (0), 17 jaar geleden

hallo, ik denk dat ik de zelfde problemen heb ook met een V70 D5 van 2004

gr. Hans

plal (0), 16 jaar geleden

he hallo

welkom bij de club ook ik heb er last van trillingen maar voelbaar in de bodemplaat.
heb op het volvo forum eea beschreven http://www.volvo-forum.nl/viewtopic.php?...

balanceren, uitlijnen, spinnen, nwe banden, andere velgen met banden, hetm maakt niks uit

de auto trilt minimaal maar t wordt steeds irritanter

betreft s60 2002 diesel

vrgr Plal

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volvo V70 of stel zelf een nieuwe vraag.