Volvo 850: Helemaal geen stroom

Bouwjaar: 1995, Brandstof: Benzine, Motorcode: 2.0

Hallo,

Mijn volvo 850 2.0 heeft af en toe helemaal geen stroom meer. soms valt tijdens het rijden al het stroom weg en soms gewoon als hij stil staat. Vanavond deed hij overigens bijna helemaal niks meer.

Heb al gemeten en er staan gewoon 12 volt op de accu en heb ook vanaf de veerpoot en de plus gemeten en dan krijg ik ook spanning dus de accu en massakabel is goed.

Toen ik vanavond het probleem had, brande het rooie lampje op het dashboard wel als de bestuurdersportier open was en als ik hem dicht deed was alles uit.

Wie o Wie kan mij helpen...??

Alvast bedankt!

volvo850sportsline

Geplaatst door volvo850sportsline (0) , lid sinds 14 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volvo 850? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

7 Reacties

Highway (140) PRO, 14 jaar geleden

Voel eens goed aan de klemmen of het niet warm wordt door een grote weerstand.

Tredici (0) PRO, 14 jaar geleden

Beste ,

Hoe is je laadstroom ? blijft hij ook goed met verbruikers aan zoals de verwarming grootlichten en achterruit ontdooing ?

grts

Ruud10657 (0) PRO, 14 jaar geleden

1)Accu klemmen goed schoonmaken, Massa kabel aan carrosserie schoonmaken.
2)contactslot
3)relais in de zekeringenkast onder de motorkap checken

volvo850sportsline (0), 14 jaar geleden

Bedankt allemaal al voor de reacties!

Ik heb de laadstroom nog niet gecontroleerd maar ga er van uit dat dit wel goed is aangezien ik dit probleem al een tijdje heb en de auto altijd in 1 keer goed start ook nadat ik even geen stroom gehad heb.

Als hij weer 'zin' heeft zal ik de klemmen even voelen of ze ook warm worden, als dit wel geval is wat kan dat dan zijn?

1, Heb de carrosserie kabel van de massa optisch bekeken en ziet er goed uit, Als ik mijn multimeter op de plus van de accu en de bout van de veerpoot zet heb ik gewoon 12volt dus dan is de massa goed toch??
2, Als het de contact slot is dan blijft het klokje en de noodknipperlichten etc het toch nog wel gewoon doen?? want ik heb nl helemaal geen stoom meer zelfs geen binnenverlichting lampje.
3, Dat van die relais heb ik vaker gehoord!! Zit die relais in de zekeringkast bij het schutbord onder de motorkap?? en hoe kan ik deze relais controleren??


Alvast weer bedankt allemaal!

Ruud10657 (0) PRO, 14 jaar geleden

Er zitten 3 dezelfde relais in de zekeringen kast. ff de torx schroeven uit de afdekplaat (onder de motorkap) eruit draaien. Zwarte deksel optillen, rode relais is het beruchte brandstof relais (zal bij jouw goed zijn!). je kunt de relais onderling wisselen en je probleem zal zich dan verplaatsen.
Meet de massa niet met een multimeter maar met een gloeilamp. Een gloeilamp geeft meer belasting dan een multimeter.

volvo850sportsline (0), 14 jaar geleden

Nou heb de relais bekeken en gewisseld maar hielp ook niks...

Toen voelde ik aan de accu polen of ze ook warm werden en toen ik aan de pluspool voelde had ik opeens weer stroom (hoorde de relais tikken). Toen ik de pool weer losliet was het stroom weer weg. Dus het probleem zat in de accu! Andere accu erop en PROBLEEM OPGELOST!

Allemaal bedankt voor de tips!

dennisgro (0), 14 jaar geleden

denk dat binnenkort toch "het kontje" van je contactslot aan de beurt is.
Heb al 3 850's gehad met de klacht die jij omschrijft.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volvo 850 of stel zelf een nieuwe vraag.