Volvo 850: motor electronica storing

Bouwjaar: 1996, Brandstof: Benzine, Motorcode: 2,5 20v

onlangs is bij mijn volvo het lampje van de motor electronica gaan branden,hierdoor sloeg ook geregeld de motor uit als ik moest afremmen(automaat) Omdat mijn uitlaatspruitstuk lek was is dat als oorzaak aangemerkt.
Nu het volgende Afgelopen zaterdag is mijn uitlaatspruitstuk gedemonteerd en gelast en weer gemonteerd tijdens de werkzaamheden is de accu afgekoppeld geweest.
Nadat het spruitstuk weer was gemonteerd loopt de volvo nog slechter,stationare als hij blijft draaien zeer onregelmatig zwarte roet uit de uitlaat bougie zijn zwart van de roet.
Ik heb een viertal dagen met de auto gereden terwijl het motor electronica lampje brande de motor liep mooi en gelijkmatig wilde aen toe terugvallen in zijn toeren maar was volgens de monteur normaal omdat er een lek in het uitlaat systeem zat gaf de lambdasensor steeds aan dat er gecorriceerd moest worden. auto heeft 295000 km gereden en is dealer onderhouden.
wat is er aan de hand met mijn volvo

peterya

Geplaatst door peterya (0) , lid sinds 14 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volvo 850? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

oldford (0) PRO, 14 jaar geleden

Als die aangeleerde waarde bewaard wordt in een deel van het geheugen dat de waardes onthoudt bij spanning los, klopt het verhaal.
Maar dan hadden die waardes op nul gezet moeten worden met een diagnose-apparaat voordat de motor zelfs maar werd gestart.

Brandt het lampje nu nog steeds? Dan maar weer uitlezen.

peterya (0), 14 jaar geleden

het lampje brand nog steeds,er is opdit moment niet te rijden met de volvo.
op het moment dat ik deze in z'n d zet slaat hij af.

oldford (0) PRO, 14 jaar geleden

Eerst uitlezen en kijken welke storing je nu hebt. Dat scheelt een hoop zoekwerk.

peterya (0), 14 jaar geleden

Ik heb de volvo met een ambulance naar de dealer gebracht om daar uit te laten lezen.
Vreemd genoeg gaf de computer geen storing aan die het zeer slechte draaien van de motor verklaarde,men heeft de boel gereset maar dat mocht niet baten.
Het volgende is er naar een tweetal uren storing zoeken uitgekomen,het blijkt dat de luchtmassameter niet goed werkte waardoor de lambdasensor verkeerde info kreeg.
Deze is nu vervangen ik ben 640,00 euro lichter maar de volvo snort weer als een nieuwe.

bedankt voor de reactie's

met vr gr

peter

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volvo 850 of stel zelf een nieuwe vraag.