Volvo V70: Hevige trilling achter vanaf 105 km/h

Bouwjaar: 1997, Brandstof: Diesel, Motorcode: 2.5 TDI automaat

Hallo allemaal,

Ik heb sinds tijdje een volvo V70 tdi automaat uit 1997.
Toen ik auto kocht had de auto links achter lekke schokdemper, en wiel stuiterde lekker op en neer. Deze is nu vervangen voor 2e hands goede. De auto is voorzien van nivomat en deze werkt nog naar behoren nu. Nu heb ik een hoogst irritante trilling in de kont van de auto vanaf 105 km/h, alles begint dan te trillen. Men stuur echter blijft gewoon stil, de trilling houd op bij ongeveer de voorstoelen. Nu heb ik volgende gecontroleerd;

#Wielen of ze recht zijn en gebalanceerd waren goed
#Andere wielen voor zekerheid getest zelfde trilling
#achteras rubbers lijken goed zonder scheuren of extreem droog
#schokdemper rechts is kurk droog
#remmerij gecheckt op kromme schijven of aanlopen. Maar allemaal oke
#gecheckt op uitlijning was allemaal in orde

Ik zou nu niet meer weten waar ik moet zoeken, maar deze trilling is hoogst irritant en eigenlijk niet fatsoenlijk mee te rijden. Onder de 105 km/h is er trouwens niks aan de hand, rijd heerlijk soepel. Geen rare spontane acties qua rijgedrag.

Ik hoop dat er iemand is die nog tips heeft. Voor ik alles vervang voor nieuw, en het het laatste wat ik vervang blijkt te zijn!

Alvast bedankt!

Rooie038

Geplaatst door Rooie038 (0) , lid sinds 11 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volvo V70? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

Ralf_Jensen (0) PRO, 9 jaar geleden

Is die trilling erin gekomen, sinds je die schokbreker hebt vervangen? Is er ook een geluid bij gekomen, of alléén een trilling waarneembaar?

Bult op de band? Hoogteslag in de band.? Een wiel, waarvan de band een bult heeft, is nog steeds te balanceren. Echter dan heb je wel het effect wat jij omschrijft.
Monteer de achterwielen eens voorop, en andersom

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volvo V70 of stel zelf een nieuwe vraag.