Volvo V40 : Hoeveel km kan een diesel rijden

Hallo,
Ik heb sinds kort een baan op +/- 60 km van mijn woonplaats. Aangezien ik niet van plan ben te verhuizen, wil ik (áls mijn eenjarig contract volgend jaar verlengd wordt) een dieselauto kopen, aangezien ik nu een Opel Corsa op benzine rij. Mijn voorkeur gaat eigenlijk uit naar een Volvo V40 of S40.
Nu heb ik al een rondgekeken op occasionsites en er staan best wat van deze auto's te koop voor rond de EUR 10 000,=, bouwjaar 2000 of 2001. Meeste van deze auto's hebben alleen wel 150k kilometer of meer op de teller staan.
Naar aanleiding hiervan heb ik eigenlijk twee vragen:

1) Hoeveel km kan een dergelijke dieselmotor rijden, mits goed onderhouden? Ofwel, is ongeveer 150k km een erg hoge km-stand, of valt dat wel mee?

2) Zijn er nog "bekende gebreken", veelvoorkomende reparaties, bij dergelijke km-standen waar ik op zou moeten letten bij een eventuele koop van een dergelijke auto?

Alvast bedankt!

dupl-u-7598-5dd147d1bd91b+Sjtefan

Geplaatst door dupl-u-7598-5dd147d1bd91b+Sjtefan (0) , lid sinds 20 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volvo V40? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

6 Reacties

P. Kelder (0) PRO, 19 jaar geleden

tja, met een volvo is op zich nooit zoveel mis mee ( mits goed onderhoud ) natuurlijk ( zie evt,boekjes )
op het algemeen zijn de diesels van volvo gewoon goed niet echt een racemonster maar een vlotte diesel en bij normaal gebruik en goed onderhoud.? zou hij een ton of 5 a 6 kunnen halen maar dan zul je hem mischien al niet meer hebben.?
gezien de auto nu 150.000 km heeft gereden is dat geen enkel probleem.. ( let wel even op de distributieriem )of die al is vervangen of dan wel vervangen moet worden...?

er is een nadeel ze zijn zo zwaar.....

paul,

dupl-u-7598-5dd147d1bd91b+Sjtefan (0), 19 jaar geleden

Aha, okeej, da's duidelijk.
Sja, racemonster... Daar zit ik ook nie echt op te wachten ;) Wil gewoon een wat grotere auto, liefst met wat meer pk's dan ik nu heb (90 in de Corsa), zodat ik gewoon lekker kan doorrijden. Scheuren / racen hoef ik er niet mee ;)

En dat ze zwaar zijn, dat weet ik (betaal natuurlijk fors meer motorrijtuigenbelastig, temeer daar het een diesel is), maar met het aantal km dat ik ga rijden op jaarbasis haal ik dat er ruimschoots uit!

Bedankt voor je tips in ieder geval!

Mark175 (0), 19 jaar geleden

een volvo diesel is een renault diesel in jou geval. die motoren lopen ongeveer een 350000. boven de 200000 km begint gemiddeld een renault te sukkelen zo ook je volvo. de versnellingsbakken zijn een zwak punt evenals koppakkingen. een minpunt is ook de slappe vering achter. normaal zijn het turbodiesels die eigenlijk wel best vlot zijn. groetjes Mark

P. Kelder (0) PRO, 19 jaar geleden

hallo. we hebben het over een onderhouden auto...!! beste mark..! niet een al afgetrapte leasbak...! bij normaal gebruik gaat het allemaal best mee vallen.. niks mis mee met een france diesel... pss snel zijn ze niet. ook niet met of zonder turbo.
want als je het pendaal in trapt gebeurd er niks wat je bloed doet kruipen........! ze trekken nog geen worst van het bord af............! maar gaan wel 5a6 ton mee.. die zijn er wel..

paul,

volvoxc90 (0) PRO, 19 jaar geleden

Mark heeft gelijk dat hij zegt dat het een Renault motor is.
Je praat over een 2000-2001 model nu zit daar een punt Volvo heeft kort een Renault motor gehad waar ik niet zo weg van ben wel sterk we hebben er een lopen met 2 ton op de klok maar veel herrie maken. Het zijn de zogenaamde direct ingespoten motoren.
Die zijn er geweest van 1999 tot 2000 ik bedoel dan modeljaar. Als je na gaat dat volvo nu al volop modeljaar 2005 aan het verkopen is kan ik het zo niet zeggen. De motoren zijn goed en sterk. Bak komt ook van Renault en gaat ook goed als je er normaal mee rijdt. Koppaking hebben ze geen last meer van en de vering achter is niet geweldig of je moet nivomats onder de auto hebben. Als je een van fase 2 koopt dan zit je toch wel goed met de s/v 40 Fase 2 is herkenbaar aan de grote side markers.

dupl-u-7598-5dd147d1bd91b+Sjtefan (0), 19 jaar geleden

Okee, bedankt voor de informatie allemaal! Hier kan ik wat mee!

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volvo V40 of stel zelf een nieuwe vraag.